Activiteiten


Een tentoonstelling over het symbool van Israël en het Joodse volk: de menora

Sinds kort is een tentoonstelling geopend in de onlangs gerenoveerde archeologische tuin van het Davidson Center in de stad Jeruzalem. Op deze tentoonstelling wordt een groot aantal oude en zeer zeldzame objecten tentoongesteld. Al deze bijzondere historische objecten houden verband met de welbekende menora, de zevenarmige kandelaar.
Op desbetreffende tentoonstelling is onder meer een oude munt aanwezig met de oudst bekende afbeelding van een menora. Volgens dr. Yuval Baruch, hoofd archeologie bij de Israel Antiquities Authority, zijn de wetenschappers het erover eens dat deze munt zo’n 100-110 jaar voor de verwoesting van de Tweede tempel vervaardigd werd. Echter, een antwoord op de vraag wanneer desbetreffende munt blijft lastig, want dat is nog steeds onbekend. Wel werd, naar verluidt, dit unieke exemplaar aan de staat Israël geschonken vlak na het uitroepen haar bestaan, zo’n 75 jaar geleden.

Magdala steen

Een ander object dat de mensen kunnen bezichtigen is de Magdala-steen. Het is zeer waarschijnlijk een Tora-leestafel uit een synagoge, gedateerd ergens in de 1e eeuw na Christus. De steen, waarin verschillende menora’s zijn uitgehouwen, vond men pas in 2009 tijdens werkzaamheden in de stad Migdal, gelegen in het noorden van Israël, nabij de Golan-hoogte. Zo zijn er nog meer objecten met afbeeldingen van menora’s te bezichtigen, waaronder een ander bijzonder en uniek voorwerp. Het betreft een stuk gips uit een graf, gedateerd ergens ten tijde van de Tweede Tempelperiode. Dit beslaat de periode vanaf de vierde eeuw voor Christus tot de verwoesting van de tempel in Jeruzalem door de Romeinen in het jaar 70 na Christus.

Davidson Center

Het gebouw, het Davidson Center, is na drie jaar renovatie weer toegankelijk. Hierdoor kan het museum veel meer mensen ontvangen. Daarbij beschikt het vernieuwde gebouw eveneens over de meest hightech snufjes, waaronder interactieve technologie. Met behulp van deze middelen wordt de 1e en de 2e Tempelperiode voor de bezoekers inzichtelijk gemaakt. Ook probeert de organisatie op deze wijze de jongere generatie warm te maken en te interesseren voor deze boeiende historische periode in relatie tot het land en de staat Israël en haar verleden.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel