Activiteiten


Israëlische piloten weigeren te vliegen voor premier Netanyahu

Deze week staat in de agenda van premier Netanyahu een werkbezoek gepland richting Italië, samen met zijn vrouw. Echter, op dit moment lukt het de vliegtuigmaatschappij EL AL niet om de juiste bemanning te vinden voor deze vlucht. Voor een dergelijke trip via een commerciële luchtvaartmaatschappij geldt een speciale werkwijze waar de bemanning zich voor kunnen aanmelden. Echter, de deadline om zich af te melden, lief afgelopen zondagmiddag af.

Niet geliefd?

Hoewel uiteindelijk bleek dat niemand zich hiervoor had ingeschreven, is het EL AL uiteindelijk toch gelukt om een crew te regelen voor de vlucht naar Italië komende donderdag. In een verklaring die EL AL kort daarop liet uitgaan, geeft de Israëlische luchtvaartmaatschappij aan dat er een tekort is aan gekwalificeerde in hun Boeing 777-squadron. Vervolgens benadrukte EL AL dat zij als sinds haar oprichting staatshoofden van Israël over heel de wereld heeft gevlogen voor belangrijke bijeenkomsten en benadrukt dat zij dit ook in de toekomst zal blijven doen.

Voorstel

Wel liet de minister van Transport, Miri Regev, een persbericht uitgaan, waarin staat dat zij van plan is om dit soort vluchten ook open te stellen voor de andere Israëlische luchtvaartmaatschappijen, bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij Israir en Arkia.

Onvrede

In ieder geval maakt dit bericht duidelijk dat de onrust binnen de Israëlische samenleving, vanwege de voorgenomen juridische wijzigingen in grondwet, veel emoties en onrust oproept onder de mensen binnen alle lagen van de bevolking. Dit blijkt onder meer ook uit de werkweigering van een grote groep Israëlische reservepiloten van het 69e gevechtsquadron, Meer hierover leest u in een volgend bericht.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel