Activiteiten


Opnieuw een genereuze schenking van 1 miljoen NIS voor schuilkelders in Israël

Onlangs doneerde het International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ) een groot bedrag ten behoeve van de burgers van de staat Israël. De reden voor opnieuw dit mooie bedrag is dat zij op deze wijze de inwoners van Israël wil beschermen tegen de terreuraanvallen vanuit de lucht. Het geld heeft namelijk als een bestemming het bouwen van negen schuilkelders in en rond de plaats Tiberias. 
De IFCJ zegt hierover, namens de voorzitter Yael Eckstein, in een persverklaring, het volgende: ‘Het versterken van de bescherming van Israël en haar volk tijdens noodsituaties is een van de belangrijkste missies van de Fellowship‘. Eveneens geeft de organisatie verder aan dat ze de staat Israël, het beloofde land van God, en haar bevolking kan helpen door het creëren van veilige openbare ruimtes tijdens noodsituaties. Gelijktijdig bieden deze opvangcentra niet alleen de benodigde bescherming, maar tevens vertegenwoordigen zij ook de tientallen jaren van steun en liefde van onze honderdduizenden donoren over de hele wereld om dit mogelijk te maken.

Bescherming

De schenking en de bouw van de negental schuilplaatsen vond plaats in overleg met het Israëlisch Defense Force op grond van de benodigde geografische en residentiële vereisten. Hierover zegt Safwan Marich, directeur van de Safety and Emergency Response Division van IFCJ: ‘Deze nieuwe onderkomens zijn allemaal op een berekende manier geplaatst in coördinatie met Home Front Command, met als doel een veilig antwoord te bieden op elke toekomstige gebeurtenis, met de hoop natuurlijk dat het niet nodig zal zijn.

Veiligheid

Men dacht dat het project, dat meer dan een miljoen shekels kostte, een broodnodige investering was in de veiligheid van Noord-Israël.
De burgemeester van de stad Tiberias, Boaz Yosef, is blij en dankbaar voor de financiële bijdrage voor de bouw van een groot aantal schuilkelders. Daarover zegt hij het volgende: ‘De inzet van deze schuilplaatsen in de stad zal het gevoel van veiligheid voor ons allemaal vergroten, waardoor we een breder scala aan bescherming krijgen tijdens noodsituaties. Tiberias is een stad die elk jaar honderdduizenden toeristen ontvangt en het is belangrijk dat onze openbare ruimtes tijdens een noodsituatie voor iedereen beschikbaar zijn.’

Grote schenkingen

Het IFCJ omschrijft zichzelf als de grootste en meest effectieve organisatie die christenen de kansen biedt om bijbelse profetieën te vervullen door Israël en het Joodse volk te ondersteunen met levensreddende hulp. De afgelopen periode heeft ze al meer dan 400 onderkomens aan Israël geschonken. Bij elkaar opgeteld ligt de waarde van al deze donaties op meer dan 5 miljoen US dollars. Naast het toevoegen van schuilplaatsen heeft de organisatie $ 16 miljoen uitgegeven aan het renoveren en upgraden van bestaande schuilplaatsen.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel