Activiteiten


Partners van Israel Relief Aid ingezet voor noodhulp bij aardbevingsramp in Syrie en Turkije

Enkele weken geleden vond in het Midden-Oosten een zware aardbeving plaats, waarbij het episch centrum lag in het zuidoosten van Turkije en het noordoosten van Syrië, Heel veel mensen zijn hierbij om het leven gekomen. De huidige voorzichtige schatting ligt boven de 45.000 personen.
Het Israëlische Emergency Response Team (ERT), een partner van Israel Relief Aid, bood haar hulp aan en kwam vervolgens gelijk in actie. Dit team bestaat uit experts op het gebied van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne, geestelijke gezondheid en bescherming. Hun inzet en doel is erop gericht om de slachtoffers van deze ramp te bieden wat ze nodig hebben.

Materialen

Het materiaal en de spullen die ze kunnen gebruiken bij een dergelijke ramp omvat een verscheidenheid aan hulpgoederen, waaronder: kleding, dekens en schoon drinkwater, maar ook voedselpakketten en spullen voor de lichamelijke verzorging en medicatie (tandpasta, maandverband, pleisters, ontsmettingsmiddelen, pijnstillers, etc.).

Enorme impact

Zoals u waarschijnlijk al gezien of gehoord heeft, is de impact van deze natuurramp zeer groot en zijn heel veel gebouwen en huizen in het gebied met de grond gelijk gemaakt. Het materiaal komt eerst terecht op de luchthaven Adana Airport om vervolgens, in overleg met de Turkse overheid, verspreid over de behoeftigen in het gebied. De spullen worden aangeleverd vanuit onder meer het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Globaal overzicht

Via onderstaand overzicht maken wij inzichtelijk welke stappen en activiteiten het Emergency Response Team al vrij snel na de aarbeving ondernam en uitvoerde, mede als partner van Israel Relief Aid:
1: het luchttransport van hulpgoederen is veilig aangekomen in Syrië.

2: er is onder meer een SOS-oproep ontvangen vanuit Aleppo. Het gebied is een van de drie enorme crisisgebieden en heeft dringend            behoefte, want het is er heel koud, velen hebben geen slaapplek en is er behoefte aan voedsel en water..

3: ook zijn er verschillende vrachtwagens onderweg volgeladen met dekens, tapijten, slaapzakken, matrassen en voedsel.

4: wij vragen uw gebed voor het Emergency Response Team, en voor wijsheid en bescherming.

5: Het ERT werd vriendelijk en met dank ontvangen door de autoriteiten aan de verschillende grenzen, onder meer in Syrië. Opvallend was dat een groot aantal militairen en politieagenten tranen in hun ogen kregen toen zij onze liefde voor hun landgenoten zagen. Ze waren wanhopig en binnen no time passeerden wij een groot aantal controleposten. Dit ondanks het feit dat wij een oorlogsgebied binnen trokken. De grenswachten zagen de aanbevelingsbrief van de hogerhand en lieten ons met veel liefde en dankbaarheid passeren. Een wonder op zich. .

6: Het verspreiden van allerlei materialen ging, na aankomst, bijna dag en nacht door. De medewerkers deelden continue dekens, voedselblikken, sandwiches en matrassen enz. uit aan vele ontheemde Syriërs in 4 verschillende centra in de regio.

7: Dit soort werkzaamheden werd door ons ook verricht aan verschillende groepen mensen die zich ophielden langs de (snel)wegen. Ook zij ontvingen verschillende basisbenodigdheden. Ook hier gold dat dit soms tot diep in de nacht plaatsvond totdat iedereen voorzien was.

Dank

Ook vanuit Nederland zijn goederen en materialen geladen en verscheept richting de zwaar gehavende gebieden in Zuidoost Turkije en het Noordoosten van Syrië. Tevens wil Israel Relief Aid op deze wijze alle donateurs, vrijwilligers en partners bedanken voor hun betrokkenheid, donatie, hulp en inzet. Zeker in de lange nasleep van deze grote natuurramp.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel