Activiteiten


Spanningen binnen het IDF vanwege de geplande staatsrechtelijke hervormingen?

In een eerder artikel over de werkweigering van een grote groep reservisten van het 69e gevechtssquadron is slechts een topje van de ijsberg van de onrust en onvrede die heerst binnen het Israelisch Defense Forces (IDF). Duidelijk mag zijn dat deze eenmalige werkweigering onder de reservisten van het 69e gevechtssquadron slechts een teken aan de wand is. Maar waaruit blijkt dit?  Blijkbaar kunnen vele reservisten in Israël zich niet vinden in het beleid van de regering van Netanyahu.
Behalve de eerder genoemde onvrede onder de reservepiloten van het 69e jagerssquadron, blijkt uit andere bronnen en gebeurtenissen dat niet alleen zij zich zorgen maken over hetgeen zich in de politiek en binnen de samenleving afspeelt. Waarom?  Vorige week maakten de reservisten binnen de elite-eenheid van de Israëlische geheime dienst, IDF 8200, duidelijk dat zij sommige taken en bezigheden als reservist niet zullen bijwonen.

Signaal

Vanwege hun aangekondigde staking ontstond binnen de Israëlische legerleiding, de politiek als de bevolking enige ongerustheid over de vraag in hoeverre een dergelijke actie invloed zou hebben op de operationele paraatheid indien de vijand zich zou roeren. De reservisten maakten helder en duidelijk dat zij slechts voor één trainingsdag afmelden en niet op de andere komende trainingsdagen. Dit is tevens ook de belangrijke reden waarom de Israëlische luchtmacht zo superieur is ten opzichte van haar vijand als haar bevriende naties.

Kwaliteit

De reservisten van de IDF trainen bijna wekelijks, terwijl de andere reservisten vaak alleen op papier gevechtsklaar en voldoende training hebben gevolgd. Met andere woorden: de gevechtspiloten van de IDF worden zo scherp gehouden, dat zij hierdoor al vaak met 2-0 voorstaan ten opzicht van alle andere gevechtspiloten.

Israel Defense Forces

Ondanks de toezeggingen van de protesterende reservisten binnen het Israelisch leger vindt de stafchef van de IDF, luitenant-generaal Herzi Halevi, dat alle reservisten gewoon alle trainingsdagen dienen bij te wonen en zich hiervoor actief in te zetten. Toch is de onrust onder de bevolking in Israël enorm. Zelfs de geheime dienst van Israël, de Mossad, protesteert tegen de huidige voorstellen van de regering om de grondwet te wijzingen ten voordele van haar eigen politieke macht en invloed.

Nationale veiligheid

Het heeft zelfs onder alle nationale veiligheidsdiensten geleidt tot het opstellen van een brief waarin staat dat zij eisen dat de regering tot een compromis komt ten behoeve van de eenheid en veiligheid van de staat Israël. Alleen Shin Bet, de binnenlandse veiligheidsdienst, vermeldde nadrukkelijk dat het al haar medewerkers verboden is om in protest te gaan door, bijvoorbeeld door hun werk neer te leggen of trainingen te verzuimen.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel