Activiteiten


Yeshiva Universiteit en Yad Vashem samen tegen antisemitisme en kennisgebrek

Een nieuw initiatief vanuit de Yeshiva Universiteit en het Yad Vashem moet bijdragen aan een betere bestrijding van het groeiend antisemitisme. Dit initiatief komt mede voort door het hoge aantal misdrijven tegen allerlei Joodse organisaties en Joodse inwoners. In het verlengde hiervan speelt tevens mee dat de staat New York behoort tot een van de staten met de laagste score qua kennis over de Holocaust. 

Door gezamenlijk hun handen ineen te slaan hopen beide eerder genoemde organisaties het bewustzijn en de kennis over de Holocaust tijdens de 2e Wereldoorlog te vergroten. De insteek is om, door de onderlinge samenwerking, te komen tot het delen van middelen, het opzetten van diverse evenementen en projecten en het aanbieden van onderwijs, onderzoek en studie voor scholen, hogescholen en universiteiten en andere mogelijke instellingen.

Groeiend besef

Beide instellingen, zowel de Yeshiva Universiteit als het Yad Vashem, richten zich op het vergroten van het bewustzijn ten aanzien van de Holocaust en de impact hiervan. Daarbij focussen zij zich ook op het tegengaan van de alarmerende toename van Jodenhaat binnen alle lagen van de Amerikaanse samenleving.

Relevantie

Over de ontstane samenwerking tussen beide organisaties zegt de voorzitter van Yad Vashem, de heer Dani Dayan, het volgende:
Wij beiden zetten ons in om ervoor te zorgen dat de geschiedenis van de Holocaust vandaag en voor toekomstige generaties relevant blijft en niet wordt gedegradeerd tot weer een hoofdstuk in de menselijke geschiedenis.

Impact

Eveneens gaf de voorzitter verder aan dat ‘deze overeenkomst de volgende generatie opvoeders de nodige hulpmiddelen en materialen aanreikt om het onderwerp van de Holocaust aan te pakken en jonge geleerden te betrekken bij de behoefte aan verder onderzoek naar de veelzijdige aard en relevantie ervan vandaag. De Yeshiva Universiteit als het Yad Vashem hopen dat deze overeenkomst mogelijkheden creëert binnen het hoger onderwijs in de Verenigde Staten en uiteindelijk over de hele wereld. Het gaat erom het publiek over de hele wereld te bereiken om ervoor te zorgen dat het verhaal van deze Joodse tragedie niet verdwijnt uit het geheugen en in het bijzonder uit de harten van de mensen.

 

   

Concentratiekampen?

Zoals bekend, is het Holocaust-onderwijs in New York minimaal, zoals blijkt uit een studie van de Claims Conference, uit 2020, die alle 50 staten omvatte. Desbetreffend onderzoek gaf aan dat bijna 60% van de millennials en Gen Z geen enkel concentratiekamp bij naam kan noemen. Daarbij liet het onderzoek ook zien dat bijna twee-derde van de de jongeren niet wist dat 6 miljoen Joden uitgeroeid werden in de Holocaust. Eveneens gelooft 1 op de 10 Amerikaanse volwassenen, onder de 40 jaar, dat de Joden zelf de Holocaust hebben veroorzaakt, zoals naar voren kwam uit het onderzoek van 2020.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel