Activiteiten


98-jarige joodse vrouw maakt haar aliyah!

Een bijzonder bericht, want zelden maakt iemand op zo’n hoge leeftijd nog een dergelijke stap in zijn of haar leven. Toch vindt Ruth Tarlo niet vreemd of eigenaardig, want zegt zij: ‘Ik ben al heel m’n leven een zionist.
Echter, sinds kort mag deze oude kranige dame uit Australië zichzelf officieel een inwoner van het land Israël noemen. Onder begeleiding was mevrouw Tarlo met haar rolstoel het vliegtuig ingegaan dat haar naar het beloofde land van Abraham, Izaäk en Jakob zou brengen. Bij aankomst op het vliegveld Ben-Gurion (Tel Aviv) wachtte een afgevaardigde van het ministerie van Aliyah & Integratie haar op. Mevrouw Tarlo werd met egards behandeld en kreeg te horen dat zij de ene oudste olim (nieuwkomer) is in het bijna 75-jarig bestaan van de staat Israël.

Initiatiefnemers

Ruth Tarlo zelf is in 1925 geboren in Groot-Brittannië en was 23 jaar oud bij de vorming van de staat Israël. Toen zij met haar man emigreerde naar Down Under waren zij beiden de grondleggers van een kleine Joodse gemeenschap aldaar. Eveneens namen zij kort daarop het initiatief tot het oprichten van een synagoge. Helaas overleed na al deze mooie initiatieven haar echtgenoot en werd Ruth op relatief jonge leeftijd weduwe. Zij bleef alleen achter met hun drie kinderen.

(Achter)kleinkinderen

Opvallend is dat twee van haar drie kinderen al eerder aliyah hadden gemaakt naar Israël, voordat zij zelf op haar hoge leeftijd deze keuze maakte. Van de zes kleinkinderen die zij heeft, wonen er vier in het beloofde land en de andere twee kleinkinderen wonen (nog) in Australië.
De hoogbejaarde vrouw Tarlo heeft ook nog elf achterkleinkinderen, waarvan sommigen in Australië en anderen in het beloofde land van JHWH wonen.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel