Activiteiten


De bekende actrice Diane Neal laat Hollywood definitief achter zich!

Sinds kort geniet de voormalige actrice Diane Neal van de zonnige hemel in Israël. Via de organisatie Nefesh b’Nefesh en met hulp van het Joods Agentschap en het Aliyah-intergratie ministry heeft zij dit alles kunnen regelen. Met een leuke aankondiging via Twitter, ‘mazal tov @DianeNeal’, maakte zij haar bijzondere keuze wereldkundig. Kortom, de Amerikaanse actrice, bekend van onder meer de tv-series Law & Order en NCIS, maakt een bijzondere keuze in haar leven. Hoe is dat zo gekomen?  
Diane Neal ontdekte enkele jaren geleden opnieuw haar Joodse roots. En wat bleek, haar Joodse oma kwam uit Hongarije en diende tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Amerikaanse marine. Nadat zij zich goed had laten informeren, besloot ze op de sprong te wagen en om Hollywood definitief achter zich te laten. Natuurlijk kwam ze niet zomaar tot deze beslissing. Dankzij de hulp van de eerder genoemde organisaties kreeg zij een goed en helder beeld over het land Israel. Maar ook wat er allemaal bij komt kijken wanneer iemand aliyah maakt. De mensen staan er vaak niet bij stil wat de impact van een dergelijke keuze is. Hetgeen bijvoorbeeld geregeld moet worden, wat iemand kan verwachten, maar ook wat de taken en de plichten zijn van de nieuwkomers in het beloofd land van God.

Veelzijdig

De actrice heeft een veelzijdige achtergrond, want behalve haar werk als actrice, was ze ook enkele jaren (foto)model, studeerde ze medicijnen op de universiteit van Hawaï en toonde grote interesse voor archeologie. Voor dat laatste verbleef Diane Neal zelf een tijdje in Egypte. Nu gaat ze een nieuw leven opbouwen in het beloofde land van Abraham, Izaak en Jakob, iets waar ze met veel enthousiasme naar uitkijkt.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel