Activiteiten


Een Britse universiteit ontslaat hoogleraar vanwege antisemitisme en discriminatie

Onlangs is professor Rob Singh ontslagen door de universiteit van Londen. Tijdens zijn colleges en andere werkzaamheden liet hij zich denigrerend uit tegenover verschillende Joodse studenten. Hij zei onder meer: ‘Jammer dat je leeft naar stereotypen‘, maar ook ‘Is het moeilijk om een Jood te zijn?‘ en ‘Doe je alsof je een Jood bent?‘ Hoewel de universiteit Birkbeck hem ontsloeg, blijft hij tot aan het einde van het collegejaar werkzaam aan desbetreffende universiteit. 
De professor staat bekend als specialist van de hedendaagse Amerikaanse politiek en haar buitenlands beleid. Hij schreef meer dan 10 boeken en talrijke artikelen. Het balletje over zijn gedrag is gaan rollen na een klacht van de organisatie Campaign Against Antisemitism (CAA). Deze organisatie gaf aan te beschikken over bewijs in relatie tot gedane uitspraken van de professor tegen Joodse studenten.

Geen excuses

Eveneens is een klacht tegen Rob Singh ingediend wegens godslastering en racisme door te verwijzen naar zwarte mensen als apen.
Het CAA betreurt dat het zover heeft moeten komen, maar zegt daarover: ‘De taal die wordt gebruikt in de correspondentie die ons is verstrekt, is extreem en afschuwelijk en bevat verschillende vormen van onverdraagzaamheid, waaronder een aantal antisemitische opmerkingen. Iemand die dergelijke taal herhaaldelijk gebruikt, zelfs in de hitte van een aanhoudende discussie, heeft geen plaats om beïnvloedbare jonge mensen te onderwijzen. Het is goed dat hij op het punt staat Birkbeck te verlaten.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel