Activiteiten


Een stel zonder enig historisch besef maakt ongepaste foto’s bij KZ Auschwitz-Birkenau

Onlangs verscheen op social media een foto die door veel mensen met kritiek werd ontvangen. Op desbetreffende foto, gedeeld door Twitter, poseert een jonge vrouw op sensuele wijze voor de camera, met op de achtergrond de ingang van een voormalig concentratiekamp, in dit geval Auschwitz-Birkenau. De foto ging al snel rond en vele mensen uitten de nodige kritiek op deze ongepaste foto. Waarom? Iedereen met enig fatsoen of historisch besef weet dat tijdens de Tweede Wereldoorlog op deze plek meer dan 1 miljoen Joden zijn vermoord door Hitler en zijn trawanten.

Auschwitz Memorial

De organisatie die het voormalige concentratiekamp van de naz’s beheerd en onderhoudt, zegt dat foto’s helpen om dit soort vreselijke gebeurtenissen nooit te vergeten. Wel dienen de mensen zich te realiseren dat de slachtoffers van een dergelijke misdaad respect verdienen ter nagedachtenis van hetgeen hen is overkomen. Enkele jaren geleden vond al eerder een dergelijk incident plaats vanwege het plaatsen van een ‘leuke’ foto. Desbetreffend incident vond plaats bij de rails, waarde slachtoffers het kamp werden binnengereden. De organisatie Auschwitz Memorial vroeg toen de bezoekers via social media om het maken van ‘leuke foto’s’ achterwege te laten. Hun reactie hierop luidde: ‘Er zijn betere plekken dan de plek die de deportatie van honderdduizenden (Joodse) slachtoffers symboliseert.

 

Zes miljoen

Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn door nazi-Duitsland zo’n 6 miljoen Joden vermoord in diverse concentratiekampen verspreidt door Europa, met name in nazi-Duitsland en het oosten van Europa. Het kamp Auschwitz-Birkenau was het grootste vernietigingskamp in het Derde Rijk en stond onder leiding van waar zo’n 1,1 miljoen zijn vermoord, grotendeels vermoord in de gaskamers. Vervolgens werden de lijken weggewerkt door deze te verbranden in de verschillende verbrandingsovens. De KZ stond onder bevel van de Reichssicherheitshauptambt (RSHA) en de SD en eveneens was er een SS-garnizoen gelegerd, bestaande uit mannen en een klein aantal vrouwen.

Ongepast

In een artikel over dit onderwerp, bij een landelijke nieuwsstation, had het bericht al meer dan 30 miljoen mensen bereikt. Het commentaar van velen op het gedrag en de houding van desbetreffend stel is niet mals. De identiteit van beide personen is (nog) niet bekend. Maar gezien de wereldwijde ophef zullen zij zich wel gedeisd houden. Hopelijk bieden zij hun excuus aan voor hun gebrek aan fatsoen en historisch besef.

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel