Activiteiten


Felle anti-Joodse uitingen door moslims in Europa

Met regelmaat demonstreren moslims in Europa tegen de Joden en de staat Israël, met name in de grote steden in Europa, waaronder in de stad Berlijn. Daar vond onlangs opnieuw een anti-joodse mars plaats. Dit soort activiteiten vinden meestal plaats in de wijken met een zeer groot aantal moslims, zoals de wijken Kreuzberg en Neukolln. Tijdens deze protestmarsen schreeuwen de deelnemers allerlei antisemitische kreten, waaronder: ‘dood aan Israël’ en ‘dood aan Joden’ en roepen ze op tot terroristische aanslagen. 
 
   

Misselijkmakend

Helaas niet de eerste keer. Vandaar dat de Israëlische ambassadeur in Duitsland, Ron Prosor, fel en hard uithaalt naar dit soort achterlijke en anti-westerse uitingen.
Hij zegt hierover op Twitter: ‘Deze idioten misbruiken de vrijheden van Duitsland en roepen onvoorwaardelijk op tot de vernietiging van Israël en de Joden. Ze schenden daarmee ook de Europese staatsrechtelijke waarden en overschrijden elke mogelijke rode lijn.
 

Het Simon Wiesenthal Center

Critici van de Duitse werkwijze in het optreden tegen antisemitisme, bestaande uit een groep van commissarissen, zij zijn benoemd op deelstaatniveau en dienen op te treden tegen groeiend antisemitisme, vaak de verkeerde prioriteiten stelt. Daarbij wordt deze organisatie geplaagd door (interne) schandalen. Het Simon Wiesenthal Center drong onlangs erop aan om een van de leden, Gerhard Urlich uit de deelstaat Sleeswijk-Holstein, te ontslaan vanwege eerdere anti-joodse uitspraken. Hij bekleedde toentertijd de functie van bisschop van de Protestantse Kerk voor Noord-Duitsland. Gelijksoortige beschuldigingen gelden voor een ander lid van het Duitse comité tegen antisemitisme, Michael Blume. Hij liet zich zeer negatief uit over de oprichter van de Israëlische Defense Force (IDF), Orde Wingate. 

Wegkijken

Ook andere Joodse leiders in Duitsland spreken zich regelmatig uit tegen de slappe houding van de Duitse overheid ten opzichte van het groeiend antisemitisme en haar gedoogbeleid 
De voorzitter van de Joodse gemeenschap in Beieren, Martin Arieh Rudolph, schreef een open brief aan de partijleider van de Groene Partij in het parlement van Baden-Württemberg, Andreas Schwarz, en aan de heer Blume. Waarom? Eenvoudigweg omdat zij er niet in slagen het islamitisch gerelateerde jodenhaat te bestrijden en in te dammen. De voorzitter van de Joodse gemeenschap in Beieren beschuldigt hen dan ook van incompetentie, slecht leiderschap en het wegkijken en het goedpraten van het groeiend antisemitisme in Duitsland. 

Terrorisme

Een ander duidelijk voorbeeld van het slappe optreden door Duitsland tegen het groeiend jodenhaat en geweld heeft ertoe geleid dat de Israëlische generaal Amir Avivi en het Simon Wiesenthal Centrum de Duitse federale commissaris, de heer Klein, en de Duitse kanselier Olaf Scholz hiervoor ter verantwoording roepen. Waarom? Mede door de houding van de Europese commissaris Von Schnurbein al jaren weigert om binnen de EU de Hezbollah te classificeren als een terreurorganisatie
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel