Activiteiten


Arrestatie wegens ontkenning Holocaust op het huis van Anne Frank

Enkele dagen geleden arresteerde de Poolse politie een 41-jarige man. Aanleiding hiertoe is dat de verdachte het bestaan van de Holocaust ontkent. Desbetreffende visie projecteerde hij enkele weken geleden op het Anne Frank huis in Amsterdam. Volgens verschillende berichten is de gearresteerde man lid van de antisemitische groep Goyim Defense League. Hij vluchtte al eerder vanuit de VS naar Europa. Waarom? De politie in Amerika vermoedt dat de arrestant een aanslag pleegde op zijn homoseksuele buurman. 

Complot?

De gedachte dat het dagboek van Anne Frank een vervalsing is en niet op waarheid berust, vindt steeds meer aanhangers. Deze veronderstelling baseren zij op het feit dat het dagboek voor een deel geschreven is met een balpen. Dergelijk schrijfgerei laat zien dat het document een leugen is en een vervalsing. Waarom? De balpen is pas na de Holocaust uitgevonden. Echter, deze theorie is weerlegd, want de uitvinding van de balpen werd gepatenteerd ergens richting het einde van de 19e eeuw door een Amerikaanse advocaat met de naam John Loud.

Fantasie of overdreven?

Opvallend en veelzeggend is dat recent onderzoek laat zien dat zeker onder de jongere generaties zo’n 30% gelooft dat de Holocaust een mythe is. Ofwel, de moord op zes miljoen Joden heeft niet plaatsgevonden en is een verzinsel. In het verlengde hiervan geloven ook steeds meer jonge mensen dat het aantal van zes miljoen niet correct en geloofwaardig is. Zij zijn van mening dat het aantal veel lager ligt, hooguit z’n twee miljoen vermoorde Joden. Hierover is ook een artikel verschenen op de website van het CIDI.

Uitlevering

De politie in Nederland zegt dat zij de verdachte vrij kort na het projecteren van de Holocaust-ontkenning konden identificeren. Echter, al snel na zijn actie vluchtte de verdachte naar Polen, het land waar verdachte is opgegroeid. Er is nu om uitlevering gevraagd  van de verdachte aan de Poolse autoriteiten
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel