Activiteiten


De International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ) ontvangt een onderscheiding

Onlangs ontving de voorzitter en CEO van IFCJ, Yael Eckstein, de Jerusalem Post Humanitarian Award voor de inspanningen, inzet en werkzaamheden ten behoeve van hun werk voor de Joden in het algemeen, maar in het bijzonder voor de Joden in Oekraïne. Deze prijs ontving zij uit handen van de hoofdredacteur van de Jerusalem Post, Avi Mayer, en de rabbijn Shlomi Peles. Laatstgenoemde is directeur van het Jewish Relief Network Ukraine (JRNU).

Dankbaarheid

De reactie van mevrouw Eckstein, als voorzitter van IFCJ, was vol dankbaarheid. Zeker toen onze organisatie op het juiste moment, tijdens de 1e week van de Russische aanval op Oekraïne, geld vrij maakte voor humanitaire hulp voor een bedrag van 1 miljoen. Dit geld kwam mooi op tijd en ‘heeft levens gered op het moment toen niemand hierop voorbereid was.

Samenwerking

Eveneens benadrukt Yael Eckstein dat alle dank en eer vooral uitgaat naar de vele andere (kleine) organisaties, waaronder: de Federatie van Joodse gemeenschappen, de World ORT, Tikvah en het Joodse Agentschap. Zij zijn de helden ter plaatse en degenen die echt deze prijs verdienen. Vandaar dat hij deze erkenning ook aan hen opdroeg in zijn dankwoord voor hun inzet, betrokkenheid en medewerking.

Overlevenden Holocaust

In zijn dankwoord legde Eckstein eveneens uit hoe hun organisatie IFCJ, in samenwerking met onder meer Zaka en de JDC, overlevenden van de Holocaust helpt om hen over te brengen naar een ander land. Het ging dan meestal om mensen die bedlegerig waren en niet in staat waren om zelfstandig deze reis te maken. De eerder genoemde organisaties helpen en ondersteunen hen op allerlei manieren. Zij voorzagen deze mensen ook van de benodigde medicatie, behandelingen en transporteerden hen uiteindelijk via gecharterde medische vluchten naar het beloofde land van Abraham, Izaäk en Jakob. De voorzitter van IFCJ merkte hierover op: ‘Alleen een land als Israël doet zoiets voor haar mensen!

Vele duizenden

Gezamenlijk hebben wij onder meer als IFCJ 28 speciale chartervluchten geregeld en meer dan 5.000 mensen geholpen om naar Israël te emigreren. Hetzelfde geldt voor vele andere Joden uit de voormalige Sovjet-Unie. Dit lukte ons alleen mede dankzij de hulp vanuit Israël zelf, waaronder het ministerie van Aliyah en Integratie. Vele duizenden vluchtelingen vonden hun weg naar het beloofde land van JHWH. Iets om met elkaar trots op te zijn.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel