Activiteiten


Israël investeert miljoenen voor Joods onderwijs in Noord-Amerika

Het Israëlisch kabinet, op initiatief van de minister van Diaspora, Amichai Chikli, steekt een bedrag van 150 miljoen shekel, bijna vier miljoen euro, om de Joodse identiteit te bewaren in de landen Canada en de VS. De reden voor deze stap brengt de betreffende minister als volgt onder woorden: ‘We verliezen grote delen van het Joodse volk in Noord-Amerika, omdat een klein percentage Joden hun kinderen naar een Joodse school sturen.

Joods onderwijs

Het bedrag wordt mede gebruikt ter bestrijding van het toenemend antisemitisme in beide landen, met name in de VS. De insteek van dit alles is het opzetten van een nieuw project om Joodse ouders zover te krijgen dat zij hun kinderen niet meer naar het regulier dagonderwijs brengen, maar naar een Joodse school.

Aleph Beth

De naam van dit project luidt ‘Aleph Beth’, zoals duidelijk werd tijdens een briefing op het ministerie van Chikli. Deze informatiebijeenkomst maakte duidelijk dat de focus van het project ligt op het opleiden van leraren voor Joods onderwijs en Israëlstudies. Aanleiding is de toenemende crisis binnen het Joods onderwijs, met uitzondering van het onderwijs binnen de (ultra)orthodoxe gemeenschap in Noord-Amerika.

Percentages

Bij laatstgenoemde gemeenschappen bezoeken zo’n 85% van kinderen en jongeren een Joodse school. Echter, onder de conservatieve en hervormingsgezinde Joden ligt desbetreffend percentage aanzienlijk lager, ergens tussen de 10 en 35 procent.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel