Activiteiten


Opnieuw anti-Joodse uitingen in Berlijn tijdens 1-mei bijeenkomst

Vorige week hielden (extreem) linkse groeperingen verschillende 1-mei bijeenkomsten (De dag van de Arbeid) verspreid door heel Duitsland. Eerder had de politie van Berlijn van tevoren duidelijk aangekondigd geen uitingen van terreurorganisaties, antisemitisme en anti-Israëlische leuzen te tolereren. Enkele weken geleden riepen Arabische en Palestijnse organisaties wederom op tot de vernietiging van de staat Israël en het vermoorden van Joden. De politie greep toen niet in en werd niemand gearresteerd. Dit leidde tot grote woede bij de Israëlische ambassadeur en grote verontwaardiging in geheel Duitsland.
Toch, ondanks het verbod door de politie, konden (extreem) linkse en anti-Israëlische groeperingen en partijen opnieuw hun haat en frustratie vrijelijk uiten. Velen riepen op tot de vernietiging van de staat Israël, zwaaiden zij met vlaggen en symbolen van verschillende terroristische organisaties en riepen zij op tot geweld en terreur tegen de Joden en de westerse samenleving.

Pure haat!

Enkele dagen voor de 1-mei bijeenkomst had de politie al verschillende spelregels en voorschriften gepubliceerd ten behoeve van de openbare veiligheid. Dat omvatte onder meer het verbod tot het verbranden van voorwerpen, zoals vlaggen of poppen; het zingen van liederen die oproepen tot geweld en terreur tegen religieuze en/of minderheidsgroeperingen, specifiek gericht tegen oproepen tot de vernietiging van de staat Israël.

Loze woorden!

De demonstranten hadden lak aan deze wettelijke regels en de politie greep niet in uit angst voor escalatie en geweld. Het enige wat de Duitse politie wist te bewerkstelligen, na overleg met de organisatoren, was een vroegtijdige beëindiging van de demonstratie. Waarom, de politie vreesde voor oplaaiend geweld tussen de demonstranten en de politie aan het einde van de 1-mei bijeenkomst.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel