Activiteiten


Schwarzenegger en het verleden van zijn vader

Afgelopen week gaf de Arnold Schwarzenegger, voormalig gouverneur van de staat Californië en oud-filmster, een exclusief interview met CNN. In het gesprek maakte hij klip en klaar duidelijk dat mensen zich dienen uit te spreken tegen allerlei vormen van haat, in het bijzonder tegen het steeds groeiend antisemitisch geweld. Hij verwees daarbij ook naar zijn eigen ervaringen en zijn familiegeschiedenis.

Familiegeschiedenis

Voordat hij naar de VS emigreerde woonde hij in Oostenrijk. Hierover zegt Schwarzenegger: ‘Mijn vader was een nazi en hij werd, net zoals vele andere mannen, door bedrog en mooie woorden meegezogen in een systeem van haat en geweld. Ikzelf heb een vader die als nationaalsocialist actief was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik heb gezien waartoe dit alles leidt. Ook heb ik gezien hoe deze gebroken man, en vele andere gebroken mannen, kapot zijn gegaan met aan wreedheden die zij hebben begaan.’

Realiteit

In het verlengde zie Schwarzenegger: Het is voor veel mensen gemakkelijker om excuses te verzinnen dat het Joodse volk samenspant om je tegen te houden, dan om toe te geven dat je ook moet investeren en werken aan je eigen toekomst. Het is gemakkelijker om te haten dan te leren liefhebben.’ Want laten wij eerlijk zijn dat de mensen die het pad van boosheid, onmacht en haat kiezen aan het einde van hun leven zeggen: “Wat een goed leven heb ik gehad!’ Nee, deze mensen sterven net zo ellendig als toen ze leefden.’

Anti-Defamation League

De oud-gouverneur kwam met zijn boodschap nadat bekend werd dat de cijfers van haat, geweld en antisemitisme opnieuw zijn gestegen. Maar ook vanwege de recente geweldsmisdrijven in het gehele land, zowel tegen tieners, gezinnen als tegen de Joden in het land. Dit alles verbaasd niemand, want een recent rapport van de Anti-Defamation League (ADL) laat zien dat de antisemitische (gewelds)misdrijven sinds 1979 niet meer zo hoog zijn geweest. Deze organisatie werd vlak voor de Eerste Wereldoorlog opgericht en het is hun streven om antisemitisme en onverdraagzaamheid te bestrijden. Dit doen zij onder meer door het maken van educatieve programma’s, het ondersteunen van slachtoffers van geweld en antisemitisme en discriminatie.
Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-70482">
Anita Visser
Op 9 mei 2023 om 8:02 am uur

Prima dat Arnold deze toespraak hield misschien dat zijn vader en enige anderen berouw had. Maar helaas vrees ik dat gezien de huidige stand van zaken de nieuwe antisemieten zo opgevoed zijn en worden.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel