Activiteiten


Speciaal getrainde viervoeter beschermt zijn baas tot de dood!

De 7 jaar oude politiehond Django kwam om het leven tijdens een anti-terroristische actie in Nablus. Tijdens deze militaire actie, gericht tegen de moordenaars van Lucy, Maya en Rina Dee, begin april in de Jordaan vallei, werd zijn baas zwaar onder vuur genomen. De speciaal getrainde politiehond beschermde zijn baas tegen een regen van kogels door op hem te liggen. Gedurende deze actie kwamen ook drie terroristen om het leven. Later bij het identificeren van de dood bleek dat enkelen van hen lid waren van de Hamas. 

Trots

De leden van deze speciale militaire eenheid zijn niet alleen verdrietig en trots op hun hond Django, maar ook dankbaar voor zijn inzet en trouw. In een officiële verklaring staat onder meer dat ‘Django zich voor zijn baas wierp tijdens een hevig vuurgevecht om als schild te dienen en hem te beschermen.’ en ‘dat Django een actieve deelnemer was van onze speciale eenheid bij het uitvoeren van gevaarlijke operaties ten behoeve van de nationale veiligheid van Israël en haar burgers.’

Triest

Deze speciaal getrainde hond Django is niet het eerste dier dat om het leven komt tijdens een speciale militaire actie. Een klein jaar geleden kwam een andere viervoetige militaire deelnemer om het leven. Het betrof hier toen ook een anti-terreuractie tegen een kopstuk van een terreurorganisatie van de al-Aqsa Martelaren Brigade, uitgevoerd door de elite-eenheid Yamam. De speciaal getrainde legerhond is toen nog diezelfde dag begraven op de militaire dierenbegraafplaats; een plek waar alle speciaal getrainde dieren begraven worden die zijn omgekomen tijdens hun militaire taak en missie.

Speciale militaire eenheid

Deze speciale militaire eenheid zet al vanaf de beginjaren jaren zeventig dieren in, met name honden, voor bijzondere en speciale acties. Maar voor alle duidelijkheid, daar gaat wel een strenge selectie aan vooraf. Dit geldt zowel voor de persoon, als zijn toekomstige begeleider, als voor de viervoeter. Tijdens de selectie en de training letten de trainers speciaal op de onderlinge band en relatie tussen de dier en z’n begeleider. De uiteindelijke taak van deze speciaal getrainde dieren bestaat onder meer uit: het ruiken, het zoeken en het opsporen van explosieven, wapens en ander materiaal en wapentuig, het achtervolgen en aanvallen van vijandelijke elementen en het deelnemen aan zoek- en reddingsacties.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel