Activiteiten


EU investeert in een nieuw project van het Yad Vashem-museum

Onlangs maakte de EU bekend dat zij met de directie van het Yad Vashem-museum een afspraak heeft gemaakt. Het betreft de medefinanciering van een nieuw informatiecentrum volgens de laatste ‘state-of-the-art’ technologie. De reden is dat beiden, zowel Yad Vashem-museum als de EU,  de jongere generatie vast wil houden. Dit betekent dat ook zij een stap moeten maken zetten.  
De nieuwe afdeling moet voor de jongere generaties een bijzondere en meeslepende ervaring worden wanneer zij een bezoek brengen aan ons museum. Behalve om de jongeren vast te houden als bezoekers, speelt ook het groeiend antisemitisme een rol in de overwegingen van het Yad Vashem-museum. Daarin speelt ook een gebrek aan kennis van het verleden een belangrijke rol.

Motief

Dit motief speelde ook een belangrijke rol in het besluit van de EU om te investeren in dit bijzondere en waardevolle project. De voorzitter van de Europese Commissie, Ursala von der Leyen, gaf dit ook aan via een bericht op Twitter. Zij zei hierover het volgende: We moeten de verschrikkingen van de Holocaust blijven vertellen en nooit vergeten. Europa zou niet zijn wat het nu is zonder de joodse cultuur, waarden en bijdragen aan de wetenschap.

Schande

De tweet van mevrouw Von der Leyen bevatte ook een filmpje over de geschiedenis van de Joden in Europa. Ze vertelde daarover het volgende: ‘Onze Europese manier van leven zou niet hetzelfde zijn geweest zonder de Joodse cultuur en wetenschap‘, waaronder de inbreng van de natuurkundige Albert Einstein die zij specifiek benoemde. Eveneens liet zij weten dat de Holocaust, de moord op zes miljoen Joden, ‘de grootste tragedie in de menselijke geschiedenis‘ zou zijn en ‘de grootste schande voor Duitsland en Europa‘.

Levendig

Wat betreft de nieuw te bouwen afdeling in het Yad Vashem-museum, inclusief de state-of-the-art technologie, op het gebied van geluid en licht, zegt David Dayan, voorzitter van het Yad Vashem-museum, ‘Het moet de verhalen vertellen van het levendige Joodse leven dat bestond voor de Holocaust. Wanneer dit op bijzondere en indrukwekkende wijze hoorbaar en zichtbaar wordt, kunnen ook de jongeren de impact ‘proeven’ van de enorme pijnlijke en onvoorstelbare tragedie die heeft plaatsgevonden tijdens de Shoa.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel