Activiteiten


Extreem weer in heel Israël

Vorige week nam het weer in Israël verschillende extreme vormen aan. Al in het voorjaar heeft het land te maken met een hittegolf. Zowel de Israëlische radio- en televisie omroep, KAN, meldt dat, volgens de Israëlische versie van de Nederlandse KNMI, de huidige hittegolf over haar hoogtepunt heen is. Gelukkig voor de bevolking, want het merendeel van de bevolking van het land vindt de temperaturen toch wel te gort is, zoals Joop Soesan op Joods.nl.

Tel Aviv

Het is daarbij opvallend en zelfs bijzonder dat een deel van het land tevens te maken heeft met zeer harde wind en zware regenval. Hierdoor waaide in de stad Tel Aviv een grote en stevige boom om. Een voorbijganger raakte lichtgewond door de plots omvallende boom. Na controle door het personeel van de ambulance kon de man weer naar huis.
  

Bouwplaats

In de nabije omgeving van Tel Aviv zorgde de zeer harde wind ervoor dat twee hoogwerkers met elkaar in botsing kwamen. Gelukkig raakte niemand gewond, maar was de materiële schade aanzienlijk. Niet alleen aan de beide hoogwerkers, maar ook op de bouwplaats. Het is daarbij een wonder dat niemand op de bouwplaats onder de twee omvallende gevaartes terechtkwam. Op dat moment waren tientallen arbeiders nog druk bezig met hun werkzaamheden.

Eilat

In het zuiden van Israël zorgt de harde wind voor enorme zandstormen in de omgeving van de stad Eilat. Deze zandstormen waren zo hevig dat de luchthaven Eilat’s Ramon Airport tijdelijk gesloten was voor alle luchtverkeer. Het zicht was slechts beperkt tot minder dan 150 meter. Volgens de Israëlische nieuwszender zou het stoffige, hete en winderige weer in Eilat en omgeving nog even aanhouden. Dit weekend neemt de windsnelheid langzaam maar zeker af.

Gemakzucht?

Het is alleen heel verdrietig dat enkele ouders totaal geen rekening houden met de hittegolf en hun kinderen. De afgelopen dagen moest de politie twee keer in actie komen om enkele kinderen uit snikhete auto’s te halen. Elk jaar laten sommige ouders hun kinderen onbeheerd achter in hun hete auto’s. Volgens de woordvoerder van de Israëlische politie moest zij twee kinderen uit een auto halen omdat hun ouders ze waren ‘vergeten’. De ouder(s) worden in dit soort gevallen door de politie meegenomen voor nader verhoor en de kinderen in de auto worden standaard gecheckt door het toegesnelde medische personeel.

Waarschuwing

Niet voor niets waarschuwt de politie de bevolking, met name ouders en hun kinderen, om alert te zijn en hun kinderen niet achter te laten in hun auto.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel