Activiteiten


Historische stukken gered uit handen van grafrovers

Vorige maand arresteerde de Israëlische politie verschillende grafrovers die bezig waren om bijzondere doodskisten weg te werken. Deze historisch waardevolle doodskisten dateren vlak na de dagen van de Bar Kochba-opstand. 
   

Roversbende

De grafroof, ontdekt door de Antiquities Authority’s Prevention Unit, vond plaats in samenwerking met de Israëlische politie. Deze waardevolle tombes zijn versierd met bijzondere gravures. De grafrovers waren op privéterrein bezig met het blootleggen van een oude grafgrot. Deze is volledig verwoest en bestond uit negen grafheuvels. Verschillende verdachten zijn al verhoord door de Israëlische politie op verdenking van het bewust achterhouden van informatie over, het bewust beschadigen van en het niet melden van deze historische vondst aan de Antiquities Authority Unit.

Materiaal

De versierde doodskisten, gemaakt van zacht kalksteen, zijn rechthoekig en hebben een platte bewerkte deksel volgens dr. Eitan Klein. Hij is adjunct-directeur bij de Israëlische Antiquities Authority’s Prevention Unit. Deze doodskisten gebruikten de Joden in Galilea ten tijde van de 2e en 3e eeuw voor Christus.

Bijzonder

Deze unieke historische vondst is dan ook herkenbaar aan de symbolen die erop gegraveerd zijn. Hierover zegt de adjunct-directeur van de Antiquities Authorities Prevention Unit: ‘Deze symbolen zijn heel typerend voor de stenen grafkisten die door de Joodse bevolking werden gebruikt ten tijde van de Midden-Romeinse periode. In het archeologisch onderzoek van het land Israël wordt aangenomen dat de stenen grafkisten exclusief werden gebruikt door de Joodse bevolking om hun mensen te begraven aan het einde van de dagen van de Tweede tempel over de periode van de 1e eeuw voor Christus tot ergens in de 2e eeuw na Christus.’
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel