Activiteiten


Verschillende scholen in Utah verbieden de Bijbel

Recent hebben verschillende scholen, zowel in het lager als voortgezet onderwijs, de Bijbel verboden. Dit vanwege de vele teksten waar geweld, moord en seksualiteit in ter sprake komt. Wel mag de bijbel aanwezig zijn in de schoolbibliotheek van het middelbaar onderwijs onder de noemer ‘literatuur’.   

Gewelddadig en vulgair

Aanleiding voor deze stappen door een aantal schoolbesturen in de staat Utah is vanwege een klacht dat werd ingediend door een ouder. Zij diende een klacht in bij het schoolbestuur van een onderwijsinstelling in het noordelijk deel van Utah. De persoon in kwestie raakte geïrriteerd en gefrustreerd vanwege het boekenverbod dat vorig jaar werd ingevoerd. De conservatieve meerderheid van de staat Utah keurde dit voorstel goed omdat zij hun blik met name richtte op boeken dat zich richten op het promoten en profileren van allerlei moderne visie op geslacht en seksualiteit, waaronder de LBGTIA+-gemeenschap en de (politieke) discussies die onder vallen.

Alleen het Woord van God?

Dezelfde scholengemeenschap overweeg op dit moment ook het officiële boek van de Mormonen te verbieden, net zoals de Bijbel. Een gewaagde stap omdat ongeveer de helft van de bevolking zegt het mormonisme aan te hangen. De redenering is dat, net zoals bij het boek van christenen, de Bijbel, desbetreffend boek ook vol staat van seksueel geweld, mishandeling, moord, incest en andere gruwelijkheden. In hoeverre dit ook geldt voor de moslims, hindoes en allerlei andere religies is nog onbekend.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel