Activiteiten


Een oudtestamentische profetie in vervulling door een vos?

AlOnlangs werd er een vos gezien die liep langs de muren van de Tempelberg. Deze constatering leidde tot allerlei geruchten over een profetie uit het bijbelboek Micha. Hoewel het niet de eerste keer was dat een vos langs de muren van de Tempelberg liep, leidde deze nieuwe constatering tot een nieuwe stroom van interpretaties en speculaties.

Tisha Be’Av

Exact op de herdenkingsdag van de verwoesting van de Tweede Tempel in de stad Jeruzalem, de Tisha Be’Av, spotten verschillende mensen een vos aan de zuidelijke kant van de muur van de Tempelberg. Desbetreffende opname van de vos ging als een lopend vuurtje door in de digitale community van Israël. Sommige gebruikers van social media zien deze gebeurtenis als een teken dat een bijbels profetie in vervulling is gegaan.

Rabbijnse uitleg

Deze groep mensen verwijst hiermee naar een verhaal uit de Tractate Makkot (24b). In deze tekstgedeelte spelen verschillende rabbi’s een prominente rol toen zij de plaats van de verwoeste Tweede Tempel bezochten. Het zou gaan om de vervulling van een    en niet van de profeet Micha. Hoe dan ook,  in relatie tot een profetie van Zacharia, kan de profetie van laatstgenoemde profeet pas in vervulling gaan na de vervulling van de profetie van Uria (Micha). 
 

Grote verwachtingen

Al eerder zagen mensen vossen lopen bij de muren van de verwoeste Tempelberg. Desondanks zien vele (ultra)orthodoxe Joden uit naar de vervulling Gods beloften en putten ze hoop uit hetgeen gezien is en nog komen gaat. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel