Activiteiten


Een fatale en tragische ‘ontmoeting’

Onlangs merkte een groepje wandelaars het wrede lot op van de natuur in de omgeving van Shoham. Tijdens hun wandeling zagen zij een meterslange slang liggen met in zijn bek een half doorgeslikt stekelvarken. Beiden lagen roerloos op de rotsachtige grond. Een natuurkenner, de reptielen-ecoloog Avaid Bar, werkzaam bij de organisatie Nature and Parks Authority, bezocht de plek des onheils en deelde hij later zijn bevindingen met de aanwezige pers.
Nadat hij de situatie bestudeerde, zei hij het volgende over deze bizarre gebeurtenis: ‘Het gaat hier om een niet-giftige slang, de zwarte zweepslang. Uit alles blijkt dat de slang probeerde de stekelvarken te verslinden. Maar tijdens het verslinden van zijn prooi bemerkte hij de omvang van zijn fout. Doordat de stekels van zo’n beest niet flexibel zijn en fungeren als 1-richtingwijzers kon de slang het beest niet uitspugen. Uiteindelijk stierven hierdoor zowel de slang als het stekelvarken.
 

Beschermde status

Avaid Bair merkte verder op dat beide beesten beschermde dieren zijn in Israël. Dat betekent dat, wanneer iemand zo’n dier in nood ziet of tegenkomt, u dit doorgeeft aan Nature and Parks Authority. Er is hiervoor een speciaal telefoonnummer beschikbaar.

Stekelvarkens

In zijn betoog gaf de reptielen-ecoloog aan dat er in Israël er drie soorten stekelvarkens zijn. Hun menu bestaat voornamelijk uit insecten, vogels, kleine zoogdieren en reptielen, bijvoorbeeld slangen. Sowieso somt hij verder op dat in Israël meer slangen te vinden zijn dan stekelvarkens.

Slangen

Er zijn bijna 50 soorten slangen te vinden in Israël. Het merendeel van de slangenpopulatie is niet giftig en de zweepslang is een van de meest voorkomende slangen in het land. Wat mensen vaak vergeten is dat slangen heel nuttig zijn om de omvang van bepaalde dieren in toom te houden, waaronder knaagdieren. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel