Activiteiten


Opnieuw zeer hoge temperaturen in Israël

Afgelopen weekend trotseerde de bevolking opnieuw enkele zeer warme dagen. Hoewel het land en haar bevolking wel het een en ander gewend zijn, tikte de thermometer opnieuw de 40 graden Celsius aan. Echter, de Meteorologische dienst in het land liet een waarschuwing uitgaan dat de temperatuur de komende dagen boven de 40 graden zou uitkomen. Dit terwijl de inwoners van het land in de afgelopen maand juli ook meerdere weken kampten met ernstige hitte en droogte. 
 

Waarschuwing

Hoewel de zomerperiode in het land bekendstaat als droog en warm, waarschuwt de gezondheidsdienst van het land om, bij deze hoge temperaturen, extra aandacht aan elkaar te schenken. In het bijzonder geldt dit voor de (kleine) kinderen en de ouderen. Ook geven ze aan dat mensen voldoende moeten blijven drinken en om de zon, zeker op haar hoogtepunt, zoveel mogelijk te mijden.

Brandgevaar

Eveneens is er een landelijk verbod uitgevaardigd om geen vuur te maken in de natuurgebieden en de natuurparken in het gehele land. De kans op brand is, gezien de lange periode van droogte en warmte, zeer groot. Verder roepen de parkopzichters de mensen op om geen lange wandelingen te maken. Als mensen willen bewegen en willen genieten van de natuur, adviseren zij om te kiezen voor een korte wandeling in de vroege ochtend. 
 

Sprankeltje hoop?

De Meteorologische dienst meldt op haar website dat vooral in het binnenland en in de bergen de stijging van temperatuur aanzienlijk is. Het gaat van warm en droog naar heet, zeer heet en kurkdroog. Het blijft langs de kust en ondanks het zeewater aldaar benauwd en een grote groep mensen gaat echt last krijgen van de blijvende hoge temperaturen. Wel merkt ze op dat heel misschien op een enkele plek in het zuiden en oosten van het land een druppel kan vallen. Mocht het zover komen dan zijn deze druppels niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel