Activiteiten


Paraguayaanse ambassade verhuist opnieuw naar Jeruzalem

Opnieuw verhuist Paraguay haar ambassade vanuit Tel Aviv naar de hoofdstad Jeruzalem. Al eerder had het land zijn ambassade vanuit Tel Aviv verplaatst naar Jeruzalem. Echter, de toenmalige regering kwam hierop terug om niet veel later opnieuw de verhuisdozen weer in te pakken op weg terug naar Tel Aviv. Toch, de huidige en nieuwe president Santiago Pena, kiest ervoor om de ambassade van Paraguay opnieuw over te brengen naar de stad Jeruzalem. De derde verhuizing binnen vijf jaar. 

Inauguratie

Deze bijzondere beslissing maakte de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Eli Cohen, onlangs bekend na terugkomst van de inauguratie van de nieuwe Paraguayaanse president Pena had bijgewoond. Het land Israël voert al een lange tijd campagne om haar greep op haar hoofdstad Jeruzalem te verstevigen. Dit doet zij door internationaal haar bondgenoten ertoe te bewegen om hun ambassade te verplaatsen naar haar hoofdstad Jeruzalem.

Land voor land

Een groeiend aantal landen heeft hier gehoor aan gegeven, waaronder de Verenigde Staten, Honduras, Guatemala en  Kosovo. Israël is blij en dankbaar voor deze uitingen van liefde voor hun land. Zeker in een tijd waarin vele andere landen weigeren een dergelijke erkenning vorm en inhoud te geven. 

Afspraak 

In het gesprek op het vliegveld Tel Aviv, na aankomst uit Paraguay, gaf de minister Cohen aan dat hij blijft werken aan het versterken van de internationale status van Jeruzalem als blijvende en eeuwige hoofdstad van de staat Israël. Ook benadrukte de minister van Buitenlandse Zaken dat hij de president van Paraguay, de heer Penia, heeft uitgenodigd voor een presidentieel bezoek aan Israël en de stad Jeruzalem tijdens de opening van de ambassade in Jeruzalem. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel