Activiteiten


Het ministerie van Toerisme hekelt intimidatie christenen

Afgelopen maanden verschenen verschillende artikelen over diverse agressieve gebeurtenissen, specifiek gericht tegen christenen. Deze aanvallen op chistenen in heel Israël, in het bijzonder de stad Jeruzalem, leidde tot grote onrust en ontevredenheid onder allerlei christelijke organisaties in het land. Als reactie hierop organiseerde het ministerie van Toerisme onlangs een bijeenkomst. 

Onacceptabel

Deze bijeenkomst, op initiatief van de directeur-generaal van het ministerie, Danny Shahar, moet de christenen in ons land ervan overtuigen dat wij als regering iedere vorm van intimidatie en geweld tegen toeristen veroordelen. Het is onze intentie dat iedere toerist die in Israël is geweest een ambassadeur van Israël wordt in zijn of haar eigen land. Wij willen daarom onze krachten bundelen om op te treden tegen deze illegale en verwerpelijke praktijken.
 
 

Minister Haim Katz

Na aanleiding van een bijeenkomst over de vele gevallen van agressie, geweld en intimidatie besloot de Israëlische regering, op initiatief van de minister van Toerisme, Haim Katz, om de handen ineen te slaan. Verschillende ministeries en overheidsorganisaties gaan samenwerken, waarbij specifiek ook de aandacht uitgaat naar de stad Jeruzalem, in het bijzonder in het oude stadsgedeelte.  

Uitspraak

De minister Katz van Toerisme sloot deze belangrijke meeting af met de woorden: ‘Ik veroordeel met klem elke schade aan een toerist of aan een christelijk religieus symbool. Dit is een verachtelijk fenomeen dat in strijd is met de waarden van het jodendom. In het Jodendom is een wezenlijke regel dat je je naaste moet liefhebben als jezelf. Laten wij als land deze houding ook uitdragen naar onze toeristen en de christenen die in ons land wonen!
 
 
31augustus2023
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel