Activiteiten


Netanyahu: christenen zijn de beste vrienden van Israël

Onlangs verzekerde premier Netanyahu tijdens een ontmoeting met vele christelijke leiders, dat christenen welkom en veilig zijn. Een boodschap die wat vreemd overkomt vanwege de groeiende spanningen in Israël tussen (ultra)orthodoxe joden en de christelijke gemeenschap.
De virtuele meeting vond plaats op initiatief van Mike Evans. Laatstgenoemde is de oprichter van de stichting Friens of Sion. Voor de huidige premier Netanyahu was dit de eerste virtuele meeting met de christelijke gemeenschap in het land. Eerdere gesprekken en ontmoetingen vonden plaats bij zijn andere politieke ambten en functies.

Dankbaarheid

Tijdens deze ontmoeting bedankte en benadrukte Netanyahu de positieve en waardevolle inbreng van christenen voor het land en de Joodse gemeenschap. Hij bracht zijn boodschap als volgt onder woorden: ‘Jullie zijn de grootste vrienden die de Joodse staat heeft. Ik zal het nooit vergeten, en de overgrote meerderheid van de Israëli’s is het volledig met mij eens’

Visa

Een ander duidelijk signaal, van premier Netanyahu richting de betrokken christelijke organisaties en de christenen in zijn land, ging over het gerucht dat het land zou zijn gestopt met het verstrekken van (werk)visa voor geestelijke leiders, de vaste medewerkers en de vele vrijwilligers van allerlei christelijke organisaties en kerkelijke denominaties.  

Met open armen

Eveneens gaf de premier opnieuw aan dat de aanvallen op christenen het werk is van een groep extremistische orthodoxe Joden. Zij vertegenwoordigt zeker niet de Israëlische samenleving. Integendeel, Israël omarmt juist alle mensen die het land Israël bezoeken, in het bijzonder de christenen.   
3sept2023
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel