Activiteiten


Wetsvoorstel: beperkt het aantal vluchtelingen naar Israël.

Onlangs diende een parlementslid een wetsvoorstel in. Op zich niet eigenaardig, want dat is ook een onderdeel van de werkzaamheden als volksvertegenwoordiger. Opvallend is wel de inhoud van het voorstel. Hij stelt voor om de migratie naar Israël sterk te beperken. Dit bijzondere initiatief komt uit de mouw van Simcha Rothman, behorend tot de Religieuze Zionistische Partij.

Wetsvoorstel

Wanneer dit wetsvoorstel een meerderheid behaalt in de Knesset, betekent dit dat jaarlijks een maximaal aantal Joden welkom zijn in het land. De aanleiding voor dit voorstel heeft meerdere motieven, waaronder de zeer sterke toename van nieuwkomers, met name uit Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie. Ook spelen de omvangrijke rellen een rol in de stad Tel Aviv tussen de politie en nieuwkomers uit Ethiopië. Laatstgenoemde gebeurtenissen leidde tot meer dan 150 gewonden, zowel onder de handhavers van het gezag als de betogers. 

Richtlijnen

Dit voorstel dient volgens de initiatiefnemer als basiswetgeving in relatie tot (im)migratie van buitenlanders en hun mogelijke status op basis van een reeks richtlijnen. Deze richtlijnen treden in werking wanneer de nieuwkomers niet welkom zijn op basis van de Wet op Terugkeer (aliyah). Kortom, slechts een beperkt aantal migranten zal de status verwerven van vluchteling. 

Illegalen

Indien dit voorstel groen licht krijgt in de Knesset dan kunnen degenen die illegaal Israël zijn binnengekomen of al illegaal in het land verblijven, verbannen worden uit het land. Wanneer zoiets om welke reden dan ook niet mogelijk is, dan krijgen deze illegalen te maken met een reeks zware  beperkingen waaraan ze moeten voldoen. Het doel hiervan is dat zij uiteindelijk vrijwillig vertrekken uit het land. 

Wet op Terugkeer

Voor alle duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen, benadrukte het parlementslid Simcha Rothman in zijn toelichting dat deze regels niet van toepassing zijn voor diegenen die aliyah maken naar het beloofde land van JWHW op basis van de Wet op Terugkeer!
 
4september2023
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel