Activiteiten


De gouverneur van Florida verbiedt een pro-Palestijnse studentengroep

De gouverneur van Florida DeStantis is een voorstander van een veel hardere aanpak van de terreurorganisatie Hamas. Een reden is dat Hamas een groep buitenlanders in gijzeling houdt. Om hen vrij te krijgen moeten Gaza en haar burgers geen toegang meer krijgen tot allerlei basisvoorzieningen zoals elektriciteit en water. In het verlengde liet de huidige gouverneur van Florida een verbod uitgaan richting de studentenorganisatie Students for Justice in Palestine (SJP).

Steunverklaring

De reden hierachter is dat deze organisatie openlijk haar steun uitspreekt voor de terreurorganisatie Hamas. Dit besluit kwam tot stand in samenwerking met het universitaire systeem in Florida en de hogescholen. Aanleiding hiertoe zijn de verschillende demonstraties op de universiteitscampussen in de staat Florida en daarbuiten. Echter, de zonnige en conservatieve staat Florida is de eerste die een Palestijnse organisatie verbiedt vanwege haar openlijke steun aan Hamas. Volgens de haar wetgeving is het geven van openlijke en materiële steun aan (buitenlandse) terreurorganisaties verboden.
 

Oproep

De houding van de pro-Palestijnse organisatie SJP leidt ook in de andere staten van de VS tot ongenoegen en onrust. Zeker gezien het feit dat het bestuur van de nationale SJP opriep tot een landelijke demonstratie op alle hogescholen en universiteiten in de VS onder de noemer ‘een dag van verzet’. Eveneens bestempelde de SJP de aanval op Hamas als een historische overwinning. Niet vreemd dat dergelijke verwrongen uitspraken nu leiden tot een verbod in de staat Florida. 

Onrust

In het verlengde hiervan leidde deze houding en dergelijke uitspraken tot veel onrust onder de studenten. De huidige situatie met betrekking tot Israël, de Gaza en Hamas zorgde zelfs intimidatie en onderling geweld tussen pro-Israël en pro-Palestijnse studenten op verschillende Amerikaanse universiteiten. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel