Activiteiten


De verscheidenheid van de Israëlische verdedigers

De sergeant 1e klas Salman Gadban verdedigde als nieuwbakken vader heldhaftig de Nahal Oz-basis. Zijn optreden laat de diversiteit zien van de verdedigers van het land Israël. Daarbij is Gadban actief betrokken binnen de Druzen-gemeenschap in Israël.

Red-alert

Tijdens de gruwelijke aanval van de terroristen op Israël, waaronder de legerbasis Nahal-Oz, verdedigde hij deze legerbasis met een groepje kameraden tegen de vijand. In de late nacht ging op de basis de ‘red-alert sirene’ af. Snel reageerde de Druzische sergeant en samen met een groepje soldaten en een officier namen zij de verdediging op zich, terwijl steeds meer terroristen het militaire terrein binnen drongen.

In het nauw

Tijdens de hevige gevechten raakte het groepje verdedigers steeds meer in het nauw en kwamen steeds vaker onder vuur te liggen. Het aantal (zwaar)gewonden in het groepje nam toe. Daarbij beschikten zij maar over weinig water en munitie. Toch hielden zij stand mede vanwege het belang van de militaire basis en de levens van hun medebroeders en zusters van het IDF.

 

Eenheid

Als sergeant van het IDF beschermde hij verschillende gewonden door het uitschakelen van de nodige vijanden. De terroristen probeerden onder meer om de (zwaar)gewonde Israëlische soldaten weg te slepen. Hun plan was om hen mee te nemen naar Gaza als mogelijke gijzelaars. Door gericht te vuren, koelbloedig te blijven en stand te houden, wist Salman Gadban dit gruwelijke scenario te voorkomen. Zijn moedig optreden laat de grote onderlinge band zien om, met gevaar voor eigen leven, zich in te zetten voor zijn kameraden, zijn landgenoten en zijn vaderland.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel