Activiteiten


De zoon van oprichter Hamas veroordeelt de terreurorganisatie en haar sympathisanten

De slachting onder de vele burgers van Israël opent opnieuw de deur voor veel ellende en leed onder de Palestijnse bevolking. Een bewuste keuze van Hamas omdat bij hen niet het belang van de mensen centraal staat, maar de vernietiging van de staat Israël. Een veelzeggende uitspraak met grote consequenties. Een statement uit de mond van de zoon van de oprichter van Hamas: Mosan Hasseb Yousef.

Wiens belang?

Enkele dagen geleden uitte de ervaringsdeskundige Mosan H. Yousef scherpe kritiek op de houding en de werkwijze van Hamas en haar Westerse aanhangers. Waarom? Heel eenvoudig is zijn reactie: ‘Het gaat hen niet om het belang van het Palestijnse volk, in het bijzonder de kinderen. Yousef was uitgenodigd om met enkele andere Palestijnse gasten van gedachten te wisselen over de oorlog tussen Israël en Hamas. Hij benadrukte in de gesprekken dat Hamas bereid is om het Palestijnse volk op te offeren ten behoeve van de vernietiging van Israël en haar burgers. 

Verkeerd beeld

Yousef heeft lange tijd publiekelijk gesproken over zijn ervaringen toen hij opgroeide in de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever als zoon van Hassan Yousef, medeoprichter van Hamas; gevangengezet worden, en een informant en later pleitbezorger voor Israël worden. ‘De Groene prins’, de bijnaam van Yousef, en zijn boodschap naar de wereld is scherp en helder: ‘wanneer Hamas niet wordt tegengehouden, zal de volgende oorlog zeer dodelijk zijn met name voor de Palestijnse bevolking.’

Vervolg Holocaust?

Wanneer iemand hem hierover bevraagt, zegt de groen prins hierover: ‘De slachting van de vele Israëlische burgers door Hamas heeft bij velen de herinnering opgeroepen van de opgelopen trauma’s uit het verleden, met name de Holocaust. Israël zal daarom nooit toestaan dat zoiets ooit nog eens gebeurt. Want, het doel van Hamas draait niet om het belang en welzijn van de Palestijnse bevolking. Sinds zijn oprichting heeft Hamas één doel voor ogen gehad, namelijk de vernietiging van de staat Israël’, aldus Yousef. Hij vervolgde: ‘Het is geen geheim dat Hamas de staat Israël wil vernietigen. Ze kunnen Israël niet aanvaarden, noch het bestaansrecht van Israël aanvaarden.’ 
 

Voortbestaan

Kortom, Israël zal alles in het werk stellen om een terreurorganisatie als Hamas te vernietigen in het belang van het welzijn van haar burgers en het voortbestaan van de staat Israël. Volgens Mosan Hasseb Yousef een logische en verantwoorde keuze. 
Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-70484">
Anita Visser
Op 3 november 2023 om 7:57 am uur

Geweldig dat deze man eerlijk voor zijn mening uit komt. Jammer dat de rest van de wereld dit niet wil inzien! Klakkeloos de hamas leugens en moord zucht steunen. En vele miljarden belasting geld aan de moordenaars besteden. Het gaat tijd worden de 2 staten politiek v.n. te staken en ISRAEL het hele kleine land terug tegeven. Het is makkelijk men hoeft alleen het oudde testament te lezen.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel