Activiteiten


Een bericht van Jo Kaplan uit Israël

Al jaren vragen mensen zich af waarom er voortdurend behoefte is aan onder meer kleding, schoenen, matrassen, babyspullen, enzovoort. Een reden is dat bij aankomst van de nieuwkomers in Israël het nog zo’n drie tot vier maanden duurt voordat alles rond is. Tot die tijd hebben zij niets of niemand waarop zij kunnen terugvallen.

 

Aliyah

Bijna dagelijks komen groepen nieuwkomers het land Israël binnen, waardoor de vraag naar alledaagse spullen en voedselpakketten in stand wordt gehouden. Dit geldt nog sterker in tijden van crisis.

Evacués

De afgelopen week zijn bijna 15.000 gezinnen gevlucht uit het zuiden van Israël en nabij de grens van Gaza. Sommigen werden door het Israel Defense Force (IDF) gedwongen. Anderen werden vriendelijk, maar toch dringend verzocht hun huizen te verlaten. Al deze evacués kregen niet de gelegenheid om spullen mee te nemen, zoals beddengoed, T-shirts, sokken, ondergoed, toiletspullen of verzorgings-materiaal voor de dagelijkse hygiëne. Laat staan een of meerdere koffers met spullen van emotionele en/of financiële waarde.

 

De behoeftigen

Toch geldt deze pijnlijke en verdrietige situatie niet alleen voor de evacués of de nieuwkomers in het land Israël. Eenzelfde situatie is jammer genoeg ook van toepassing voor de ‘oudgedienden’ in het beloofde land van JHWH. Maar ook bijvoorbeeld de groep daklozen, de vele eenoudergezinnen, het kleiner wordende groep Holocaust-overlevenden en de gehandicapten in het land.

Budget

Vaak hebben de Westerse landen allerlei instellingen en organisaties opgericht voor bovengenoemde groepen mensen in het land. Maar dit geld maar ten dele voor het land Israël en haar overheid. Waarom? Het antwoord hierop is eenvoudig als veelzeggend. Het land Israël en haar overheid beschikt eenvoudigweg niet over het benodigde budget.

 

Prioriteiten

Stelt Israël en de politieke partijen in het land de verkeerde prioriteiten? Nee, want de eerste prioriteit van Israël en haar regering is de bescherming van haar eigen land en haar inwoners vanwege de blijvende dreiging voor aanslagen, geweld en oorlog. Kortom, heel veel geld gaat naar het ministerie van Defensie. Een trieste noodzaak, zoals ook blijkt uit de meest recente gebeurtissen in de afgelopen twee weken door de terreur van Hamas.

Hulp

Ter informatie, op dit moment ondersteunen en helpen wij bijvoorbeeld de inwoners van de steden Ashdod en Ashkelon op verzoek van hun burgemeesters. Beide steden zijn zwaar getroffen door de voortdurende beschietingen vanuit Gaza door Hamas.

Verzoek

Vandaar dat wij u opnieuw vragen om onze non-profit organisatie Israel Relief Aid wederom financieel te ondersteunen. Dit geld kunnen wij goed gebruiken voor de nieuwe fase waarin ons land en haar bevolking is beland als gevolg van de oorlog tegen Hamas. Zoals gezegd, vele groepen mensen in het land hebben onze praktische steun en zorg nodig! En wanneer de situatie veranderd, zullen wij opnieuw beoordelen in hoeverre extra financiële ondersteuning en support noodzakelijk is.

Voorbede

Ter afsluiting vragen wij ook om u gebed, want God verhoede het dat de huidige ellende in het zuiden van het land overslaat naar het noorden of ergens anders in het beloofde land van JHWH.

 

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel