Activiteiten


Een heilige en moeizame taak

Specialisten onderzoeken vrijwillig de lichamen van Israëlische slachtoffers. Een pijnlijk en noodzakelijk kwaad vanwege het harteloos en wreed optreden door de terroristen en hun slachtoffers. Dit soort moeilijke werkzaamheden vereist veel geduld en precisie, waardoor het veel tijd kost om de verminkte lichamen en of lichaamsdelen te identificeren.

Waardevol

De locatie waarin dit emotioneel beladen werk plaatsvindt, staat onder leiding van het opperrabbinaat van het Israel Defense Force. Onder de aanwezigen en de vrijwilligers bevinden zich tandartsen, medisch specialisten, fotografen en andere noodzakelijke specialismen. Hoewel de zwaarte van de werkzaamheden blijft iedereen zich inzetten en vraagt niemand om vervanging. Het is loodzwaar, maar ze verrichten heilig en belangrijk werk, zowel voor de nabestaanden en hun familie als hun collega’s. Zij allen vallen onder het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Welzijn en Sociale Zaken.

 

 

DNA-gegevens

Een groot nadeel is dat, gezien het zeer grote aantal burgerslachtoffers, het zeer lastig is om de lichamen en lichaamsdelen en hun identiteit te koppelen aan de juiste persoon. Waarom? Voor de gesneuvelde militairen geldt dat het ministerie van Defensie beschikt over alle biometrische gegevens van de gesneuvelden. Voor de afgeslachte Israëlische burgers zijn dit soort medische gegevens en informatie niet beschikbaar. Dit geldt zowel voor de opa’s en oma’s als de baby’s onder de slachtoffers. Het achterhalen van wat en wie wordt hierdoor heel lastig en neemt veel tijd in beslag.

Wachten

Vele gezins- en familieleden wachten al dagen buiten op het terrein in spanning op nadere informatie. Vaak moeten de vrijwilligers DNA-monsters afnemen van de aanwezige nabestaanden om de overblijfselen te kunnen identificeren. Er mogen gewoon geen fouten worden gemaakt. Vanuit die invalshoek wachten vele families in spanning af op nieuws van het IDF-opperrabbinaat.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel