Activiteiten


Hamas bespeelt de wereld door de groep buitenlandse gijzelaars

Israël is helaas bekend met de effectieve PR-machine van Hamas en andere terreurorganisaties. Zeker gezien het aantal buitenlanders onder de Israëlische gijzelaars, die zij tijdens de terreuraanval op Israël meenemen naar Gaza. Een sterk machtsmiddel om landen tegen elkaar uit te spelen en een wig te drijven tussen Israël en haar bondgenoten.

Netwerk

Ondanks dat Hamas door de westerse wereld op de lijst is gezet van wereldwijde terreurorganisaties weet ze haar invloed op vele manieren vorm en inhoud te geven. Behalve dat ze gebruikmaakt van haar eigen netwerk, bestaande uit vele Arabische – en Palestijnse studenten, geestelijke leiders en online influencers, heeft de terreurorganisatie een nieuw middel in haar instrumentarium: de buitenlandse gijzelaars. 

Speelruimte

Eén van de manieren om deze groep uit te buiten, is door hen in hele kleine aantallen vrij te laten. Onlangs werden twee Amerikaanse burgers en twee Israëlische vrouwen vrijgelaten. Reken maar dat Hamas probeert om op deze wijze haar eigen beeld op te poetsen. Ze wil overkomen als begripvol, innemend en menselijk. Daarbij zal, linksom of rechtsom, Israël of andere Westerse landen betalen voor de vrijlating van deze groep gevangengenomen buitenlanders.
 Troefkaarten
Allereerst al dat Hamas de gijzelaars gebruikt als een levend schild tegen mogelijke aanvallen door het IDF. Maar ook om het bewerkstelligen van allerlei concessies ten behoeve van haar eigen terreurorganisatie, bijvoorbeeld de vrijlating van gevangengenomen Hamas-leden. Maar de PR-machine zal altijd benadrukken dat de mogelijke vrijlating of eventueel de dood van de buitenlanders altijd de schuld is van de Israëlische regering of de Israel Defense Force (IDF). 

Pijnlijk verleden

Het bewust uitspelen van de gijzelaars door Hamas doet veel Israëliërs het ergste vrezen voor het lot van hun eigen landgenoten. Daarbij herinnert deze situatie hen aan enkele zwarte momenten uit de geschiedenis van het Jodendom, waaronder de vliegtuigkaping in 1976 dat eindigde op het vliegveld Entebbe en de Holocaust tijdens de 2 Wereldoorlog.

Win-Win

Daarbij zal Hamas altijd eerst de Israëlische gijzelaars om het leven brengen en proberen het leven van de buitenlanders zo lang mogelijk te rekken. Zij zijn de troefkaarten voor de langdurige onderhandelingen ergens ver weg achter de schermen van de buitenlandse politiek, de betrokken landen en Israël zelf. Laatstgenoemde zal niet zomaar iets ondernemen wat ten koste gaat van grote groep landgenoten. Kortom, de terreurgroep Hamas is de enige partij die de huidige gang van zaken beleeft en ziet als een win-win situatie.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel