Activiteiten


Hoe ouders het leven van hun kinderen probeerden te redden

Tijdens de onverwachte wrede aanval in de nacht en vroege ochtend van 7 oktober door Hamas probeerden ouders wanhopig hun kinderen te beschermen tegen een zekere dood. Een echtpaar verstopten hun kinderen ergens in een kast. Maar hoe liep dit af?

Helderheid van geest

De ouders benadrukten hun beide kinderen om heel stil te zijn, niet te bewegen en zeker geen geluid te maken. Door zich muisstil te houden, wisten zij beiden de gewapende en wrede aanval van de terroristen te overleven. Helaas gold dit niet voor hun ouders. Deze trieste gebeurtenis kwam aan het licht door een hartverscheurend gesprek met de oudste van de twee kinderen, Michael een negenjarige inwoner uit Kfar Aza. Het gesprek ontstond na de bevrijding van de twee kinderen uit hun verstopplaats en hun ontmoeting met Hatzor HaGlit, senior medicus bij Magan David Adom.

Levenloos

Het oudste kind vertelde haar dat hun ouders op de grond lagen en niet meer reageerden. Ze bleven maar roerloos op de grond liggen. In een poging om te beoordelen of er enige hoop was om hun ouders te redden vroeg zij waar hun ouders lagen. Helaas was het medisch niet mogelijk om ook maar iets te doen voor de vermoordde ouders. Het jongetje bleef kalm en rustig en vertelde dat hij bij zijn zusje Alma moest blijven, zoals zijn vader en moeder hadden opgedragen.

 

Dubbel

Dit bijzondere verhaal getuigt van moed, kracht en vertrouwen. Dit ondanks het grote aantal vermoordde burgers, omgekomen soldaten, de grove wreedheden van Hamas en de vele trieste verhalen en pijnlijke gebeurtenissen. Kortom, er zijn gelukkig ook lichtpuntjes in een inktzwarte nacht voor het land Israël en haar inwoners.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel