Activiteiten


Israëlische burgers boycotten webwinkel Shein na vlagschandaal

Verschillende pijnlijke en veelzeggende incidenten brachten Israëliërs ertoe om een oproep te plaatsen voor het boycotten van Shein, een Chinese webwinkel.

 

Israëlische vlag

De eerste gebeurtenis had betrekking op het feit dat bezoekers van de website wel Palestijnse vlaggen bij hen konden bestellen. Maar wanneer zij op zoeken gingen naar een Israëlische vlag op de website en deze wilde bestellen dan niet-werkende link op.

 

Oproep

In de afgelopen jaar is de webwinkel Shein een geliefde en betaalbare site geworden onder de Israëlische consumenten. Mede door hun verontwaardiging, hun oproep via social media en een groot aantal negatieve berichten over de webwinkel op Facebook. Een van de berichten op Facebook omvatte de volgende boodschap van een consument uit Israël: ‘Door een terroristische organisatie als Hamas te steunen , die mijn land Israël aanvalt, zijn jullie onze steun en ons als klant kwijtgeraakt. Hamas is zelfs erger dan ISIS.

 

Uit de gratie

Na een stortvloed van negatieve berichtgeving over Shein verwijderde de webwinkel de Palestijnse vlag uit hun assortiment. Maar daar bleef het niet bij. Een andere gebeurtenis droeg eraan bij dat de webwinkel het volledig verprutst heeft en daardoor volledig uit de gratie ligt bij de Israëlische consument. Maar wat gebeurde er nog meer na het vlag-incident dat Shein volledig uit de gratie ligt bij de Israëlische consument?

Veelzeggend beleid

Een andere opvallende gebeurtenis is dat Shein in dezelfde periode haar samenwerking opzegde met haar Israëlische i nfluencers. Het beëindigen van de jarenlange onderlinge samenwerking schoot bij de Israëlieten echt in het verkeerde keelgat. Daarbij hief de webwinkel de gratis leveringen aan Israël op, waardoor de klant opeens gedwongen werd portokosten te betalen voor hun bestellingen. Alles bij elkaar leidde ertoe dat de Chinese webwinkel geen voet meer tussen de deur krijgt bij de consumenten in Israël.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel