Activiteiten


Politieke druk vanuit het buitenland?

Op dit moment spelen allerlei nationale en geopolitieke belangen een cruciale rol. Dat blijkt mede uit het feit dat Israël nog steeds niet met grondtroepen Gaza is binnengevallen.

Landgenoten

Natuurlijk spelen prioriteiten als het belang, de veiligheid en het welzijn van zowel de gijzelaars als de Israëlische militairen een belangrijke rol. Desondanks speelt bij de Israëlische regering ook ander overwegingen een doorslaggevende rol, waaronder de politieke druk van buitenaf. Dit geldt in het bijzonder voor de invloed en de macht van de Amerikaanse president Biden.

 

Libanon

Maar ook het huidig militair beleid ten aanzien van Hezbollah is een teken aan de wand. Want ondanks de voortdurende beschietingen en aanvallen vanuit het zuiden van Libanon door Hezbollah, blijft de reactie van het IDF zeer bescheiden. Het is zeker niet verstandig om tegelijkertijd te vechten op meerdere fronten. Echter, de huidige terughoudendheid vanuit Israël is meer dan alleen maar een tactische overweging, mede gezien de impact en de gevolgen van de voortdurende beschietingen onder bewoners in het noorden van het land.

 

Kruitvat

Vergeet daarbij niet dat de bevriende landen in de westerse wereld nadrukkelijk richting Israël communiceren om de huidige situatie in de regio niet te laten escaleren. Een stap zoals het binnenvallen van Gaza of het hard aanpakken van Hezbollah leidt naar alle waarschijnlijkheid tot de welbekende druppel om de boel in de regio te laten ‘ontploffen’.

 

Verkiezingen

Gezien de komende presidentsverkiezingen in 2024 moet de huidige president van de VS zeer fijngevoelig, tactvol en voorzichtig opereren, zowel richting Israël als de Arabische landen. Hij wil niet dat zijn land meegezogen wordt in een gewapend conflict in het Midden- Oosten. Een gebeurtenis dat een einde maakt aan zijn herverkiezing als de nieuwe toekomstige president van de VS.

Geld en materiaal

In het verlengde hiervan speelt mee dat Israël tot een bepaalde hoogte afhankelijk is van de onvoorwaardelijke steun van de VS. Niet alleen vanwege de jaarlijkse financiële steun, maar ook de toezegging voor het versturen van allerlei militaire materiaal richting de havens van Israël.

 

Geen toezicht

Een andere situatie waaruit blijkt dat Israël niet vrijelijk kan opereren zoals zij zou willen, blijkt ook uit het toelaten van hulpgoederen in Gaza. Op dit moment wordt een groot aantal containers het gebied binnengebracht, maar zonder dat ook maar iemand de inhoud controleert. Een bittere pil die Israël moet slikken. Waarom? De pijnlijke ervaring leert dat terroristen iedere situatie en gelegenheid misbruiken voor hun eigen gewin, wat later vaak ten koste gaat van vele mensenlevens.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel