Activiteiten


Veel meer nood in Israël door geweld, moord- en slachtpartijen uitgevoerd door Hamas

Zoals eerder aangegeven en gepland heeft Israel Relief Aid in de eerste week van oktober de beloofde zakken voedsel bezorgd aan de mensen die in armoede leven in de stad Ramle. Vol enthousiasme werden wij ontvangen en bij ons vertrek zagen wij vele blije gezichten. Een gevoel van dankbaarheid overviel ons. Maar kort daarop veranderde de situatie in Israël.

Terreuraanval

Sinds 7 oktober jl. hebben wij tijdelijk onze prioriteiten bijgesteld als gevolg van de aanval door Hamas op ons land. Vele Israëlieten zijn door deze brute en wrede aanval simpelweg vermoord. Het voorlopige cijfer ligt tegen de 1.500 personen (van baby tot hoogbejaard). Een groot aantal andere Israëliërs liggen (zwaar)gewond verspreid in ziekenhuizen door het gehele land. 
 

Risicovol

Onze eerste hulpactie bestond uit het inkopen van speciale vesten ter bescherming van soldaten. Het betrof hier een brigade van de Israel Defense Force. Zij gaan opgeblazen en half verwoeste gebouwen in op zoek naar mensen. Vaak zijn deze mensen gewond geraakt, zitten zij bekneld of durven zij geen kant meer op. Het is gevaarlijk werk, wat eveneens veel tijd en energie kost van de betrokken soldaten.  
 

Speciaal materiaal

De benodigde vesten konden wij ophalen bij een door het IDF goedgekeurd bedrijf. Deze fabrikant maakt allerlei speciaal militair materiaal voor onder andere het IDF. Onze bestelling konden wij vrij snel ophalen bij de productiehal van het bedrijf. Vervolgens zijn wij gelijk doorgereden naar de basis van de betreffende militaire eenheid. Bij het afleveren van deze speciale vesten konden de militairen hun dankbaarheid en blijdschap niet onderdrukken. Hoewel zij het zelf niet zo zien, zijn zij in onze ogen helden! Iets wat geldt voor alle mensen die zich inzetten voor hun land en medemens en hen beschermen tegen geweld en terreur. 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel