Activiteiten


Duitsland blijft pal achter Israël staan vanwege hun gezamenlijk verleden

Kort na de brute aanval van Hamas op Israël en de moordpartijen op vele van haar burgers maakte Duitsland al snel een statement. Bondskanselier Scholz gaf aan dat zijn land onwrikbaar achter het land Israël staat. Niet vreemd gezien het zeer gevoelige verleden ten tijde van nazi-Duitsland, waardoor Duitsland al decennia lang zich extra verantwoordelijk voelt richting Israël en de Joden.
 
Bemoedigen
Deze bijzondere verantwoordelijkheid van Duitsland bleek al snel uit diverse handelingen en gebeurtenissen. Allereerst nam de bondskanselier snel contact op na de drama van 7 oktober. Eveneens landde hij binnen no time in Israël om als eerste Europese leider het land een hart onder de riem te steken. In Tel Aviv sprak hij zijn steun uit. Eveneens stemde het Duitse parlement unaniem in voor onbeperkte steun ten behoeve van de Israëlische (nood)regering.
Bestaansrecht
Bij onze oosterburen wordt deze steun breed gedragen, ook onder de bevolking. Deze bijzondere houding is sterk zichtbaar in de bekende uitspraak ‘nie wieder’. Een term die voortkomt uit het besmette verleden van nazi-Duitsland in de periode 1933-1945. Kortom, Duitsland is een fervente voorstander van het bestaansrecht van de staat Israël. Iedereen die daaraan toornt, krijgt het aan de stok met Duitsland. 
Toename antisemitisme
Betekent dit dat iedereen in Duitsland zich kan vinden in deze houding. Zeker niet, mede door de omvangrijke aantal buitenlanders bij onze oosterburen. Een goed voorbeeld is onder meer de stad Berlijn. In verschillende wijken zijn de buitenlanders veruit in de meerderheid. Het leidde in de stad tot de nodige opstootjes, protesten en rellen als gevolg van de pro-Palestijnse betogingen. Mede daarom nam de Duitse overheid al het initiatief om Joodse instellingen, organisatie en scholen te beschermen door deze extra te beveiligen. Desondanks leidde dit alles tot een toename van meer dan 200% van antisemitische gedragingen en uitingen, zoals het gooien met brandbommen.  
 
Vlaggen?
In Duitsland mag geprotesteerd worden zolang men niet oproept tot geweld of strafbare feiten worden gepleegd. Het zwaaien met een Palestijnse vlag mag, maar vlaggen van terroristische organisaties van onder meer Hamas en Hezbollah zijn verboden. Op dergelijke uitingen staan drie jaar celstraf op. Want het bestaansrecht van Israël staat gebeiteld in de Duitse maatschappij en politiek.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel