Activiteiten


Het Shifa-ziekenhuis: een locatie vol menselijk lijden door de wreedheid van Hamas

Wereldwijd schreeuwt de media en politiek om brand en moord richting de staat Israël. Velen beschuldigen het land zelfs van genocide. Ondertussen opereert Hamas vanuit moskeeën, scholen en ziekenhuizen. En opnieuw komt het Israel Defense Force met bewijs dat Hamas degene is die alle afspraken en regels omtrent militair en civiel handelen bewust negeert. Op allerlei manieren buiten zij dit via hun propagandamachine uit en wijzen telkens met hun vinger naar Israël. Maar wederom onderbouwd en verantwoordt het IDF haar optreden in Gaza, ondanks haar recht op zelfbescherming.
 

Vernietiging

Afgelopen week kwam het IDF opnieuw met bewijs dat voor Hamas de levens van de Palestijnse bevolking niet meetelt en totaal geen prioriteit heeft. Bij hen draait uiteindelijk alles om de vernietiging van de staat Israël en het Jodendom. Want hoewel de media en vele mensen wereldwijd verontwaardigd zijn over het militair geweld tegen de Palestijnse bevolking, probeert Israël de burgers aldaar zoveel mogelijk te ontzien en te helpen. 
 

Hamas dicteert!

Eén van de vele voorbeelden betreft de levering van brandstof aan het Shifa-ziekenhuis, waarbij Hamas bewust en weloverwogen de levens van de mensen in het ziekenhuis, zowel personeel, patiënten als burgers, opoffert voor hun eigen politiek en propaganda. Hamas hield bewust de levering van brandstof belemmerd en tegengehouden wat bestemd was voor het ziekenhuis. Uiteindelijk kwam de brandstof opnieuw terecht in de handen van de terreurorganisatie Hamas. 
 
PR-stunt?
Velen zullen denken of hardop zeggen dat dit een propagandastunt is, bedacht door het Israëlische leger. Echter, wie de moeite neemt om de vrijgegeven gesprekken af te luisteren, komt tot een heel andere conclusie. De drie afzonderlijke bandopnamen van deze veelzeggende gebeurtenis laten zien dat Hamas  ervoor zorgt dat de brandstof van het IDF niet op de plaats van bestemming terechtkomt via haar stromannen. 
 

Evacueren

Mede daarom deed het IDF het voorstel om de nog aanwezige patiënten van jong tot oud te helpen bij de evacuatie. Desbetreffende handreiking moet niet gezien te worden als een PR-stunt. Integendeel, het verzoek kwam vanuit het personeel in het ziekenhuis. Helaas, de meeste journalisten doorzien niet de werkwijze van Hamas. Evenals het feit dat Hamas de gebouwen van allerlei instellingen en organisaties misbruikt om zich aldaar in te graven, te verschuilen ergens onder de grond en om verrassingsaanvallen uit te voeren op het IDF. 
 

Handreiking

Ondanks het misbruiken van de internationale spelregels door Hamas, blijft het Israëlische leger zich focussen op het welzijn van de Palestijnse burgers. Vandaar dat de IDF-woordvoerder Daniel Hagadi aangaf dat het IDF wilt helpen bij de evacuatie van de baby’s uit het ziekenhuis. Ook bood het IDF haar hulp aan bij het evacueren van de burgers die nog steeds in het ziekenhuis verblijven. Helaas blijft de onzichtbare maar voelbare invloed van Hamas op de Palestijnse bevolking groot.
 
 

Nieuwe oproep

Tevens maakt Israël opnieuw duidelijk richting de aanwezige artsen, burgers en patiënten om te vertrekken uit de ziekenhuizen in het noorden van Gaza. Een trieste maar bittere noodzaak. Want alleen door deze methode kan het Israëlische leger de terroristen van Hamas  aanpakken. Eenvoudigweg omdat velen van hen zich onder de grond verstoppen of opgaan onder de burgers die gevlucht zijn voor het militair geweld. Waarom? Het IDF wil onder meer een commandopost onder het Shifa-ziekenhuis definitief uitschakelen, want vanuit dit soort ondergrondse locaties stuurt Hamas een groot aantal terroristische acties aan tegen haar manschappen en de bevolking van Israël. 

Schoongeveegd

Gisteren was het zover dat een Arabisch sprekende IDF-eenheid het ziekenhuis introk om iedere ruimte te controleren op de mogelijke aanwezigheid van terroristen, wapens en ander militair materiaal. Met alle voorzichtigheid en zonder slachtoffers te maken onder het personeel, de patiënten en de aanwezige burgers heeft het IDF deze speciale militaire operatie positief afgerond. Hun eerste bevindingen wijzen op de aanwezigheid van wapentuig, een commandopost en ander militair materiaal. Waarschijnlijk zal het IDF binnenkort deze geslaagde operatie nader toelichten voor de aanwezige pers.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel