Activiteiten


Palestijnse activiste gearresteerd na oproep tot het afslachten van Joden

Onlangs arresteerde het Israëlische leger Ehad Tamimi die via een Instagram een oproep plaatste tot het afmaken van de Joden op de Westelijke Jordaanoever. Onder de Palestijnse bevolking wordt zij gezien als een held. Haar bekendheid verwierf ze door met geweld op te treden tegen de Israëlische politie en het Israëlische leger. Langzaam maar zeker is zij een levend symbool geworden voor de Palestijnse bevolking in haar geboorteplaats en regio. 
 
Bizarre oproep
Haar populariteit dankt deze 22-jarige activiste onder meer door haar gewelddadig optreden, haar oproepen tot dodelijk geweld en moord tegen de Joodse bevolking. In één bericht op social media schreef Ahed Tamimi: ‘We wachten op je in alle steden op de Westelijke Jordaanoever, van Hebron tot Jenin – we zullen je afslachten en je zult zeggen dat wat Hitler je heeft aangedaan een grap was’.
 
 
Gevangenis
Al eerder werd Tamimi opgepakt, gearresteerd ,veroordeeld en gevangengezet. Aanleiding hiertoe was haar aanval op een Israëlische officier en soldaat. Ook toentertijd strooide zij met leugens, halve waarheden en riep zij op tot geweld tegen het IDF. Nadat zij was veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf werd Tamimi in de zomer van 2018 vrijgelaten. 
 
Felicitaties
Nadat Ehad Tamimi opnieuw opgepakt was, feliciteerde de minister van Nationale Veiligheid, Itamar Gen-Gvir, de betrokken Israëlische troepen. Hij plaatste het volgende bericht op Facebook: ‘Pluim voor de IDF en de rest van de veiligheidstroepen die de terrorist en ‘mensenrechtenactivist’ Ehad Tamimi Manbi Saleh hebben gearresteerd, die eerder was veroordeeld voor het aanvallen van IDF-soldaten en sinds het uitbreken van de oorlog sympathie en steun heeft betuigd voor de nazi menselijke wezens op sociale media”, schreef hij. “Nultolerantie tegenover terroristen en aanhangers van terrorisme! Zomaar!’
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel