Activiteiten


President Biden dringt bij Israël aan op een militaire pauze

Al enige tijd staat Israël onder grote diplomatieke druk vanwege de voortdurende bombardementen op Gaza.
Vele landen roepen op tot een staakt-het-vuren, vanwege de zeer penibele situatie van de burgers in het noorden van Gaza. De Amerikaanse president Biden staat nog steeds achter Israël. Wel lijkt hem het inlassen van een militaire pauze tussen Israël en Hamas zowel begrijpelijk als zinvol.
Dictaat?
Deze politieke houding kwam tot uiting tijdens een campagnetoespraak, waar een aanwezige demonstrant opriep tot een staakt-het-vuren. 
Biden nam de tijd om hierop te reageren en gaf aan dat de VS Israël niet kan en wil dicteren hoe te handelen tegenover een terroristische organisatie. 
Kritische partijleden
Deze politieke houding maakt Biden niet populair op het politiek wereldtoneel, maar evenmin in zijn eigen land. Al verschillende Democratische partijgenoten riepen hun partijgenoot op om zich in te zetten voor een staakt-het-vuren in plaats van een militaire pauze. 
Zij geven aan dat het huidig militair geweld eerder een collectieve straf is richting het Palestijnse volk dan een specifiek militaire operatie tegen terroristen van Hamas.
Veel ellende
Zoals gezegd weigert het Witte Huis op te roepen tot een staakt-het-vuren, ondanks de humanitaire ramp die dreigt in Gaza. 
Vandaar dat de president van de VS zijn volle gewicht legt in het bereiken van een militaire pauze via allerlei diplomatieke kanalen. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel