Activiteiten


Een korte update over het dagelijks leven in Israel (1)

Na het uitwisselen van gegijzelde Israëliërs tegen Hamasgevangenen gaat de oorlog tegen Hamas en andere terreur-organisaties onverminderd door. Dagelijks horen de Israëlieten het vervelende geluid van overvliegende raketten, nooit wetend wanneer ze naar beneden komen zeilen en inslaan. Het is veelzeggend dat de raketten niet alleen vanuit Gaza komen. Bijna vanuit alle richtingen ligt het beloofde land van God onder vuur door deze vliegende bommen. 
 

Vanuit alle hoeken

Niet alleen is het IDF in felle gevechten verwikkeld met Hamas, zowel vanuit het zuiden van Libanon als vanuit het zuidwesten van Syrië neemt de terreurbeweging het noorden van Israël en haar bewoners onder vuur. Maar ook vanuit een geheel andere onverwachte hoek ligt het land opnieuw onder vuur. Sinds korte tijd nemen de Houthi’s in Jemen het land van melk en honing onder vuur, want sinds korte tijd komen met regelmaat raketten vanuit Jemen terecht in Israël. Hoewel landen als Egypte en de VS op verschillende manieren deze raketten onderscheppen, lukt het ze helaas niet om deze allemaal uit de lucht te halen. 
 

Evacués 

Al dit gevaar leidde ertoe, naast de aanval van Hamas op 7 oktober jl. op Israël, tot een groot aantal evacués. Op dit moment bevinden zich in Israël nabij de 200.000 Israëli’s die tijdelijk ergens anders moeten verblijven. Vele instellingen, organisaties, particulieren en vrijwilligers zetten zich in om deze moeizame en vervelende situatie dragelijk en houdbaar te maken. 
 

Volhardend

Het IDF blijft zoeken in Gaza naar de nog 135 gegijzelde Israëliërs. Het is voor niemand makkelijk, maar ze weten allemaal wat het doel is voor de angst, de ellende en het verdriet dat ze nu moeten doorstaan: de veiligheid van het land en haar inwoners en de vernietiging van de terreurbeweging Hamas. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel