Activiteiten


Een korte update over het dagelijks leven in Israël (2)

Zoals u waarschijnlijk weet, is het aantal evacués in het land aanzienlijk als gevolg van de oorlog tegen terreur. Israel Relief Aid helpt op alle mogelijke manieren deze grote groep mensen, maar ook anderen die hulp nodig hebben. Op dit moment is Israel Relief Aid druk bezig om op verschillende manieren de broodnodige hulp te verlenen aan de vele verschillende groepen behoeftigen. 
 

Pakketten

Een voorbeeld hiervan is de hulp die het dorp Ben Shemen ontvangt, waar vooral veel geëvacueerde gezinnen met kinderen verblijven. Ze ontvangen via de hulporganisatie Israel Relief Aid voedselpakketten met inhoud voor het dagelijks bestaan. Dergelijke dozen bevatten praktische en alledaagse voedingsmiddelen, zoals: flesjes water, blikjes mais en tonijn, maar ook chocopasta, crackers en humus. Maar denk ook aan andere praktische zaken als wegwerpborden, -bestek en -kopjes. 
 

Beperkte zorg

Op andere locaties, zoals in de plaats Hadera, ontvangen de evacués ook andere praktische hulp. Hier ontvangen ze ook allerlei zaken als kleding, spullen voor persoonlijke hygiëne en ook voedsel. De reden is dat sommige opvangplekken de mensen geen voedsel geven, maar alleen een plek om te verblijven, meestal gaat het dan om hotels of om pensions. De reden waarom zij alleen een verblijfplaats verstrekken zonder de nodige aanvullende basisbehoeften is voor Israel Relief Aid ook niet altijd duidelijk.
 
 

Rondrijden

Een ander initiatief is dat op zeer korte termijn een groot aantal bestelwagens door het land gaan rijden om allerlei producten af te leveren voor verschillende groepen mensen, waaronder: alleenstaande ouders, slachtoffers van de Holocaust als voor opvangtehuizen voor de slachtoffers van huiselijk geweld. Deze bestelbussen nemen ieder zo’n 100 dozen mee en brengen deze rond naar de kwetsbare groepen en geëvacueerden. Deze dozen bevatten schoeisel, (winter)kleding, voedsel en spullen voor de verzorging van het lichaam. De plaatsen die onder meer op hun route liggen zijn bijvoorbeeld: Hebron, Ashkelon, Ashdod, Bat Yam en nog vele andere plaatsen in het land. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel