Activiteiten


Het Internationale Rode Kruis neem duidelijk stelling tegen Israël via haar social media-kanalen

In al haar berichten over de oorlog tussen Israël en Hamas lees je bij al haar talloze berichten alleen maar over de ellende, lijden, pijn en verdriet m.b.t. de Palestijnse bevolking. Het is zowel opvallend als veelzeggend dat tot op het Rode Kruis geen enkel woord besteedde over de impact en ellende veroorzaakt door de terreurorganisatie Hamas. Ofwel, het Rode Kruis vertoont sterke vooringenomenheid ten nadele van Israël en haar burgers bevestigd NGO Jerusalem Institute of Justice (JIJ).
 

Eenzijdig

Op de social media kanalen van het Rode Kruis verschijnen continu meldingen over het leed en ellende onder de Palestijnse bevolking in Gaza. Terwijl op dezelfde kanalen niets is terug te vinden over de door Hamas georkestreerde aanvallen op Israël en haar burgers in het zuiden van Israël. Het is dan ook niet vreemd dat een internationale organisatie als Jerusalem Institute of Justice (JIJ) het Internationale Rode Kruis hierop aanspreekt. 
 
 

Gekleurd

De vraag waarop deze internationale non-profitorganisatie zich baseert is gedegen onderzoek. Ter illustratie ter onderbouwing van hun bevindingen is onder meer dat het Rode Kruis geen enkele Israelische gegijzelde heeft bezocht. Eveneens informeert het Rode Kruis maar ten dele de waarheid. Ze vermeldt bijvoorbeeld evenmin dat Hamas het Shafira-ziekenhuis gebruikt ten behoeve haar eigen 
 

Gedegen onderzoek

Gedurende het onderzoek, de analyse en het rapport meldde Jerusalem Institute of Justice (JiJ) dat zij zich grote zorgen maakte over het feit dat geen enkele afbeelding, bericht, grafische analyse of video’s te vinden in relatie tot de slachtpartijen, ontvoeringen, geweld en de vele gewonden en doden door verschillende Palestijnse terreurorganisaties onder leiding van Hamas. Tevens werden op geen enkele wijze meldingen gemaakt over de ontvoeringen, de beschietingen met raketten en andere vormen van terroristisch geweld. 
 

Misleidend

Naar aanleiding van de bevindingen van dit onderzoek door het Jerusalem Institute of Justice schreef zij een brandbrief naar de president van het Internationale Rode Kruis. Daarin staat onder meer dat het JIJ een dringende kwestie onder de aandacht wilt brengen m.b.t. het gebruik van social media het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in de context van het aanhoudende conflict tussen Hamas en Israël. Op de vraag waarom onderbouwt het JIJ dat social media enorme invloed heeft op de perceptie van conflicten. Daarbij vormt eenzijdige berichtgeving waarschijnlijk onbedoeld de dynamiek van de oorlog tussen Israël en Hamas. Ook hebben recente gebeurtenissen zonder meer duidelijk gemaakt dat Hamas de Palestijnse bevolking gebruikt ten behoeve van haar eigen doelstellingen en welzijn. Hierbij kunt u denken aan het Shafira-ziekenhuis, allerlei basisscholen, maar ook moskeeën en andere gebouwen.
Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-70494">
Anita Visser
Op 16 december 2023 om 11:29 am uur

Sinds de 1960e jaren vind ik het rode kruis pro palestina. Heb ze daar over aan gesproken men beweerde toen al dat ISRAEL de bezetter was. Dus deze club krijgt mijn steun niet zo als ook de andere anti semieten.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel