Activiteiten


Hoofd Militaire Inlichtingendienst IDF neemt zijn verantwoordelijkheid!

Aharon Haliva neemt zijn verantwoordelijkheid door ontslag te nemen als gevolg van de wrede terreur aanvallen door Hamas op 7 oktober jl. met desastreuze gevolgen voor zowel de burgers van Israël als haar militairen en politieagenten. Een dapper en moedig besluit mede omdat hij pas achteraf geïnformeerd werd over de grootscheepse gewapende aanval op het zuiden van Israël.

Eerlijk

Tijdens eerdere interviews gaf hij zelf al aan dat door de gebeurtenissen van 7 oktober hij nog steeds actief was op geleende tijd. Op de vraag waarom hij was uitgesloten van het gesprek tussen de generaals en de stafchef blijft voor hem onbeantwoord. Hij zei hier verder over: ‘Die ochtend begreep ik al dat het voorbij was en wanneer deze oorlog tegen Hamas gestreden is, zal ik moeten gaan.

Vleugellam

De huidige hoofd van de Militaire inlichtingendienst is er nog niet uit wat hij na zijn ontslag zal gaan doen. Eerst maar kijken hoe de huidige strijd tegen Hamas en andere Palestijnse terreurorganisaties verloopt. Het gevolg hiervan is wel dat hij hierdoor gezien wordt binnen het IDF als een vijfde wiel aan de wagen. Zijn invloed is op dit moment minimaal en zeer waarschijnlijk zijn binnen de Israel Defense Force al de nodige hoofdofficieren bezig om zich warm te lopen voor de functie van Hoofd Militaire Inlichtingendienst IDF. Een zeer begeerde functie binnen het Israëlisch leger. 

Eigenaardig!

Hoe triest en pijnlijk deze situatie ook voor Aharon Haliva is, roept deze gehele gang van zaken binnen de top van het IDF ook een andere belangrijke vragen op. Eén hiervan is hoe zoiets heeft kunnen gebeuren? Maar ook wie bij dit besluit waren betrokken en hoe is het gesteld met de onderlinge verhoudingen en communicatie binnen de top van het IDF? Want wanneer het hoofd van de Militaire Inlichtingendienst aanwezig zou zijn geweest bij de gesprekken die nacht en in de vroege ochtend dan zou zijn kennis, inzicht en kunde van groot belang en waarde zijn geweest bij de latere vervolgbeslissingen. 

Wrang?

Kortom, de gehele gang van zaken roept steeds meer vragen op. Eenvoudigweg omdat niemand de moeite nam om bij de ontvangen informatie en inlichtingen van buitenaf het hoofd van de Militaire Inlichtingendienst erbij te halen. Want waarom beschikt het IDF anders over Inlichtingendienst wanneer je deze bewust niet meeneemt in de noodzakelijke beslissingen en keuzes als legermacht?
 

Ontslag

Het enige dat Haliva nu nog hoeft te doen, is uitzoeken wanneer hij van plan is met pensioen te gaan, of dat nu is nadat Israël officieel het einde van de oorlog heeft aangekondigd, of voordat er enige vorm van permanent staakt-het-vuren is en het leger overschakelt op een methode van uitsluitend invallen. .
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel