Activiteiten


Iraanse dissidenten steunen pro-Israël demonstraties: bijzonder indrukwekkend!

Onlangs maakten Iraanse dissidenten tijdens een demonstratie grote indruk op de aanwezige media. Het is niet alleen opvallend dat zij de belangrijkste sprekers zijn bij pro-Israëlische demonstraties in West-Europa. Zij geven tevens aan dat het land Israël bestaansrecht heeft in het Midden-Oosten. Ook maken de Iraanse dissidenten in scherpe bewoordingen duidelijk dat de Iraanse geestelijke dictatuur en haar aanhangers uit zijn op de vernietiging van de staat Israël en het uitroeien van de Joden. 

As an #Iranian, I will stand with nation of #Israel, who are real friends of #Iranians. The Iranian demonic regime spent the poor nation’s money to make rocket for #Hamas. These terrorists are responsible about killing Innocents in both Israel and #Gaza.#iranianStandWithIsrael pic.twitter.com/l5HU3dz9sw

— Ahmad Batebi (@radiojibi)

 

Demonstraties

Wereldwijd wordt al weken gedemonstreerd vanwege de oorlog tussen Israël en de terreurbeweging Hamas in Gaza. Opvallend is dat bijna alle aandacht uitgaat naar de ellende en verdriet onder de Palestijnse bevolking. Blijkbaar wil het merendeel van de media haar vingers niet branden aan bijzondere verschijning die hieronder staat afgebeeld. Is het de angst voor de Islamitische Republiek Iran en haar geheime dienst of …?
 

Iraanse sprekers

Bij de vele demonstraties voor Israël is een opvallende ontwikkeling zichtbaar. Bij deze spreekbeurten maken Iraanse dissidenten een aanzienlijk deel uit van de sprekers tijdens de pro-Israël demonstraties. Daarmee dwingen ze niet alleen respect af onder de Israëliërs, maar ook onder hun medestanders in het westen van de wereld. Een vreemd maar bijzonder gezicht is het wapperen van de Israëlische vlaggen naast Iraanse vlaggen, waarbij bij laatstgenoemde vlaggen enkele aanpassingen zijn aangebracht. 
 

De achtertuin van Iran

Het is wereldwijd bekend dat de Islamitische Republiek Iran veel invloed uitoefent op de aanwezige militante politieke groeperingen en terreurgroepen. De bekendste voorbeelden zijn onder meer de terreurbeweging Hamas in Gaza. Het land waar zij ook op alle vlakken van de samenleving aan de touwtjes trekt. Hetzelfde geldt voor het buurland Libanon, waar vooral in het zuiden de terreurbeweging Hezbollah veel invloed heeft en op de knoppen zit. Andere voorbeelden zijn de Houthi’s in Jemen en een grote verscheidenheid aan milities in het gehele Midden-Oosten, zoals in Irak en Syrië. 
 
 

Europa

In de stad Londen kwamen pro-Israël betogers bijeen op het ‘Parliament Square’. De Iraanse dissidente Lily Moo sprak woorden van bemoediging uit naar Reza Pahlavi, een van de vele Israëlische vrouwen die door Hamas werd ontvoerd en meegenomen werd naar Gaza. Tijdens haar toespraak valt op dat zij kotst van het antisemitische gedrag wat zij tegenkomt, hoort en ziet in een stad als Londen.

Londen antisemitisch?

Hierover zei zij het volgende: ‘Het antisemitische gedrag waarvan we getuige zijn in Londen is afschuwelijk. De viering van terrorisme waar we hier getuige van zijn is weerzinwekkend … De mensen van Iran staan aan de kant van de gegijzelden, ze staan aan de kant van de mensheid en niet aan de kant van terreur en terrorisme.‘ Er gaan zelfs beelden op social meida rond waarop zichtbaar is dat pro-Hamas demonstranten een toeschouwer in elkaar slaan omdat hij een bord bij zich draagt met de kreet ‘Genocide 7 oktober: Hamas = ISIS’. 
 

Eenheid

Ook in andere steden in Europa zijn Iraanse dissidenten goed tot zelfs sterk vertegenwoordigd. Bij sommige demonstraties vormen zij zelfs de meerderheid van de aanwezige demonstranten. Een ander mooi voorbeeld is de getoonde eenheid tussen Israëlische en Iraanse demonstranten zoals blijkt op social media, waarbij ze gezamenlijk ‘solidariteit’ scanderen.  Het filmpje leverde al bijna drie miljoen likes op. Een ander bijzonder gezicht is de pro-Israël demonstratie in de stad Brussel, waar veel meer Iraanse vlaggen wapperen uit de tijd van de koning van Perzië, het huidige Iran. 
 

De Islamitische Republiek Iran

Zeer bijzonder is het gegeven dat zelfs binnen Iran de reacties op de terreur van Hamas veel gemengder is dan in andere moslimlanden. Video’s die recentelijk op sociale media zijn gedeeld, laten zien dat Iraanse universiteitsstudenten over Israëlische vlaggen springen of rondlopen die op de grond zijn geschilderd, bedoeld om uit respectloos op te trappen. En de afgelopen dagen zijn er video’s verspreid van een stempel die Iraanse dissidenten op bankbiljetten hebben geplakt met een davidsster met de tekst ‘Dood aan Kahmenei’ in het Hebreeuws en, volgens degenen die de beelden delen, ‘Dood aan Hamas’ in het Hebreeuws. Farsi.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel