Activiteiten


Mogelijke opties om de levens van de overige gegijzelden te redden

Enkele voormalige kopstukken binnen het Israel Defense Force (IDF) adviseren de ‘noodregering’ van Netanyahu met een aantrekkelijk voorstel te komen richting de leiders van Hamas. Dit kwam naar voren na een overleg van de leden van het Commandanten voor Israëlische Veiligheid, het CIV.  Ze halen hiermee een oud paard van stal: een gelijksoortig voorstel als richting de PLO en Yasser Arafat ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw. 
 

Onder strikte voorwaarden

Het doel van dit concept plan is om niet alleen aan Hamas-leiders dit voorstel te doen, maar om met hen ook vele Hamas-gevangenen te verbannen naar een ‘bevriend land. Daaraan gekoppeld zijn wel een aantal strenge en cruciale voorwaarden aan verbonden. Het CIV adviseert onder meer dat vooraf een lijst ingediend moet worden van alle nog aanwezige gegijzelden en zij vooraf overgedragen moeten worden aan een betrouwbare internationale organisatie. Wanneer aan deze en andere voorwaarden is voldaan, krijgen de internationale hulporganisaties volop toegang tot Gaza om humanitaire hulp te bieden aan de burgers van Gaza. 

Garanties?

Wel dient opgetreden te worden tegen smokkelaars van onder meer explosieven, raketten en allerlei ander wapentuig, evenals drugs geld en  ander bruikbaar en waardevol materiaal voor terroristen. In het verlengde hiervan zal tevens het IDF haar steentje bijdragen en zich inzetten op een wijze die bijdraagt aan de wederopbouw van Gaza. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel