Activiteiten


Wederom grote wapenvondsten in Gaza bij scholen, moskee en ziekenhuizen

Opnieuw vond het IDF de afgelopen dagen enorme wapenvoorraden van Hamas bij zowel scholen, een ziekenhuis als een moskee. Hoewel Hamas blijft volharden dat zij zoiets niet doet, zijn de vondsten en bijbehorende afbeeldingen veelzeggend. Het is dan ook vreemd dat het buitenland en allerlei internationale organisaties blijven geloven in de opzichtige leugens van Hamas en haar propaganda. Blijkbaar willen zij niet de realiteit onder ogen zien!
 

Menselijke schilden

De ontdekkingen van de Israel Defense Force laten opnieuw zien hoe weinig Hamas begaan is met het lot van de Palestijnse burgers, van jong tot oud. De afgelopen week vond het IDF op verschillende locaties in Gaza grote voorraden wapens. Het ging hierbij onder meer om explosieven, raketten, lanceerinrichtingen, mijnen, handwapens, granaten, langeafstandsraketten, UAV’s en ga zo maar door. 
 

Opnieuw wapenopslagplaats

De ontdekking van één van deze opslagplaatsen vond plaats door het 50e bataljon van de 460e brigade. De wapenexperts van het IDF hebben sommige stukken munitie ter plaatse tot ontploffing gebracht. Veel ander materiaal nam het bataljon mee voor onderzoek en vernietiging. Een woordvoerder van het IDF verklaarde opnieuw dat al deze grote hoeveelheden munitie zich bevonden op en in de nabijheid van dichtbevolkte burgerobjecten, zoals een ziekenhuis, een moskee, enkele scholen en bij woonhuizen. Hij bracht het als volgt onder woorden: ‘… een verder bewijs van het cynische gebruik dat de terroristische organisatie Hamas maakt van de inwoners van Gaza als menselijke schilden.
 

Nahal brigade

Een andere militaire eenheid deed eenzelfde ontdekking in het noorden van Gaza. De soldaten van de Nahal brigade vocht een felle strijd met Hamas-terroristen in de wijk Jabaly in het noorden van Gaza. Tijdens deze gevechten kwam een groot aantal terroristen om het leven. Enkele van hen werden door het IDF gevangengenomen. Bij het doorzoeken van deze wijk stuiten ook de militairen van de Nahal brigade op opslagplaatsen van wapens. Zij vonden onder meer sluipschuttersgeweren, antitankraketten, verschillende openingen naar een ondergronds tunnelnetwerk en hakenkruizen op muren.  Deze lagen onder meer in een school en in een naburige moskee. Tevens werden er raketwerpers gevonden door het IDF. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel