Activiteiten


Definitieve afspraak rond restauratie van blok 17 in KZ-Auschwitz

De zes nieuwe landen, gevormd na de ineenstorting van het voormalige Joegoslavië, zijn na vele jaren en zeer vele eindeloze discussies het onderling eindelijk eens geworden over het renoveren van Blok 17 in het voormalige KZ-Auschwitz-Birkenau.

Blok 17

In het betreffende gedeelte verbleven tijdens de Tweede Wereldoorlog zo’n 20.000 Joegoslavische gedeporteerden. De UNESCO maakte deze onderlinge overeenkomst onlangs bekend. Dit alles wordt officieel bekrachtigd op 27 januari 2024, de dag van het herdenken van de Holocaust. 

Holocaust Memorial Day

De vertegenwoordigers van de zes landen komen die dag op het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs bijeen om deze historisch waardevolle afspraak te bekrachtigen. De landen die op de Holocaust Memorial Day deze overeenkomst ondertekenen zijn: Bosnië, Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië, Servië en Slovenië. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel